Το Αγρίνιο προχθές πέτυχε μία τεράστια νίκη επί του Πανερυθραϊκού, με αποτέλεσμα να κάνει σοβαρό βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα play out. Μάλιστα οι Αιτωλοακαρνάνες κατάφεραν να επιβληθούν επί μίας τόσο ισχυρής ομάδας, έχοντας ως υπηρεσιακό προπονητή τον γενικό τους αρχηγό Θοδωρή Καββαδία, ο οποίος μίλησε για αυτήν την τεράστια επιτυχία της ομάδας στο basketblog.gr.

Δεδομένων των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί, αλλά και λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, περιμένατε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα;

“Θα σου πω ψέματα αν πω ότι περιμέναμε το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι είχαμε αρκετές πιθανότητες, άσχετα αν την Παρασκευή χάσαμε ένα βασικό παίκτη του ροτέισον (σ.σ τον Βασίλη Μπαρδάκα) κι είχαμε ζήτημα στους ψηλούς απέναντι σε μία πολύ γεμάτη ομάδα, η οποία έχει μεγάλη ποιότητα και βάθος σε αυτές τις θέσεις. Όσοι αγωνίστηκαν έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους και γι’ αυτόν τον λόγο καταφέραμε να πάρουμε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα”.

Πώς αισθανθήκατε με τους πανηγυρισμούς και το μπουγέλο στο τέλος;

“Με τα παιδιά είμαστε πολύ κοντά, καθώς βρισκόμαστε όλη την χρονιά μαζί. Μου έχουν εμπιστοσύνη και τους έχω εμπιστοσύνη, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και σε αυτήν την εκδήλωση αγάπης προς το πρόσωπό μου. Εκτίμησαν ότι τους βοήθησα αυτές τις δύο μέρες μετά την αποχώρηση του Στέφανου (σ.σ Πέρκου), ενώ τους είχα πει ότι θέλω να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Βέβαια η νίκη μας δικαίωσε επομένως τόσο η δική μου η χαρά όσο και των παιδιών ήταν διπλή”.

Βρίσκεστε πολλά χρόνια στον ΑΟΑ. Με βάσει τα δεδομένα πριν τον αγώνα είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες κατά την διάρκεια της παρουσίας σας στην ομάδα;

“Θεωρώ ότι αν κάνουμε μία αναδρομή στα χρόνια που βρίσκομαι εγώ στην ομάδα, τότε είναι μία από τις δύο – τρεις μεγαλύτερες νίκες που έχουμε κάνει. Δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος κι ως μεγαλύτερη, αλλά δεν θέλω να υποτιμάμε την πορεία του οργανισμού τα προηγούμενα χρόνια. Το συν για εμάς είναι ότι παίζαμε κάτω υπό δύσκολες συνθήκες και απέναντι σε μία από τις πληρέστερες ομάδες του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δικαιολογείται και από την βαθμολογική της θέση”.

Πόσο σας βοηθάει αυτή η νίκη ψυχολογικά και πώς βλέπετε την συνέχεια μετά το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα;

“Είναι δεδομένο ότι αυτή η νίκη θα τους δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση, γιατί ανεξαρτήτως αποτελέσματος τους είπα ότι η πορεία τους δεν είναι αντάξια των δυνατοτήτων τους κι ότι αδικούν τους εαυτούς τους. Έτσι τους εξήγησα ότι η νίκη αυτή πρέπει να είναι η απαρχή για να παίξουμε καλύτερα και να πετύχουμε τον στόχο να βγούμε από τα πλέι άουτ ή να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας αν μπούμε σε αυτά”.

Photo credits: Thomas Pappas