Με τον καλύτερο τρόπο φαίνεται πως κλείνει το ρόστερ της η Ελευθερούπολη, η οποία ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τον Χρήστο Ξύδη. Ο 27χρονος SG/SF βρέθηκε αρκετά κοντά στον Εθνικό, αλλά η προοπτική του ΓΣΕ που διεκδικεί την άνοδο στην Α1 ήταν καλύτερη κι έτσι θα αγωνίζεται για τέταρτη διαδοχική χρονιά στην Α2.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη αγωνιστική σεζόν ήταν μέλος του Αμαρουσίου, με το οποίο μέτρησε 5,9 πόντους και 2,4 ριμπάουντ σε περίπου 15 λεπτά συμμετοχής. Πριν από την ομάδα των Βορείων Προαστίων είχε αγωνιστεί για μία διετία στο Παγκράτι, με το οποίο πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και χάρις σε αυτές καθιερώθηκε σε αυτό το επίπεδο.

Πλέον θα μετακομίσει στην Βόρεια Ελλάδα, για να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο βάθος στην περιφερειακή γραμμή του συνόλου Κυριάκου Παπαδόπουλου, η οποία διαθέτει πολύ ισχυρούς παίκτες όπως οι Ναούμης, Αμπατζάς, Hudson και Φιλοξενίδης και Γκαντζιούρας.

Τέλος η προσθήκη του Ξύδη μπορεί να αφορά την περιφέρεια, αλλά η ποιότητα δεν περισσεύει ούτε στις πιο πάνω θέσεις, αφού υπάρχουν καλαθοσφαιριστές όπως οι Σκουλίδας, Γράβας, Τουτζιαράκης, Τσουμάνης και Γεωργίου, που καθιστούν τους Καβαλιώτες ως ένα από τα ακλόνητα φαβορί για την άνοδο στην Μπάσκετ Λιγκ.