Ο Κόροιβος Αμαλιάδας μπορεί να έχει ένα σφιχτό ροτέισον, ωστόσο διαθέτει ένα πάρα πολύ καλό σύνολο και έναν καταρτισμένο και ικανό προπονητή, επομένως ήταν δεδομένο ότι θα στοχεύσει ψηλά. Μάλιστα μπορεί να ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα στο πρωτάθλημα της Elite League, έπειτα από την μία νίκη σε μόλις τέσσερις αγώνες, αλλά ακόμη και τότε απέδειξε ότι μπορεί να παίξει σημαίνοντα ρόλο στο πρωτάθλημα, αφού παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα εμφάνισε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Συγκεκριμένα οι Ήλειοι λύγισαν κατά σειρά από Ψυχικό, Τρίτωνα και Μεγαρίδα, ωστόσο ηττήθηκαν από ισχυρές ομάδες και μάλιστα σε παιχνίδια που κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα αν εξαιρέσουμε μερικώς το παιχνίδι με το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα. Ενδιάμεσα οι “κυανόλευκοι” έδειξαν τα δόντια τους κόντρα στον πρωτοπόρο Πανερυθραϊκό, του οποίου ξεπέρασαν το εμπόδιο εκτός έδρας,  υποχρεώνοντας τον μάλιστα στην πρώτη του και μοναδική μέχρι στιγμής ήττα.

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των αναμετρήσεων ήταν ότι ο Κόροιβος κατάφερε να είναι εξαιρετικός στο μπροστά μέρος του παρκέ, αφού μετρούσε 83,3 πόντους μέσο όρο, κάτι βέβαια που ήταν φυσιολογικό αν δούμε αναλυτικά το ταλέντο που διαθέτουν οι παίκτες της ομάδας. Έπειτα από αυτό το 1-3 το συγκρότημα του Κώστα Δελέγκου έβγαλε την δυναμική του στο παρκέ κι απάντησε με τέσσερις σπουδαίες νίκες, εκ των οποίων οι δύο εκτός έδρας κι απέναντι σε ισχυρές ομάδες (Αίας Ευόσμου, Ελευθερούπολη).

Ακόμη οι Ήλειοι επικράτησαν στην έδρα τους τόσο κόντρα στον Ερμή όσο και απέναντι στην ΦΕΑ, με το σερί αυτό να έρχεται όχι τόσο στις επιθετικές αρετές που αναμφίβολα διαθέτουν οι Πελοποννήσιοι, αλλά εξαιτίας της τρομερής τους βελτίωσης στην άμυνα. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Κόροιβος είχε ένα από τα χειρότερα παθητικά στην κατηγορία ύστερα από το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών, αφού δεχόταν κατά μέσο όρο 85,3 πόντους, ενώ στην επόμενη τετράδα αγώνων έριξε πολύ αυτό το νούμερο, αφού οι αντίπαλοί του κατάφεραν να πετυχαίνουν μόλις 70 πόντους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι “κυανόλευκοι” είχαν την χειρότερη αμυντική τους επίδοση στην δεύτερη τετράδα αγώνων στο ματς με το σύνολο του Αλέξη Καρατζά, από το οποίο δέχτηκαν 77 πόντους. Βέβαια αυτός ο αριθμός ήταν εν μέρει φυσιολογικός, καθότι οι παίκτες του Δελέγκου πέτυχαν 91 πόντους, ενώ με το παιχνίδι να έχει κριθεί από νωρίς έριξαν ταχύτητα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Επιπλέον αυτό που φαίνεται είναι ότι η τρομερή λειτουργία στα μετόπισθεν “άλλαξε” ουσιαστικά το τσιπάκι για τον Κόροιβο, που όμως έχει τους καλαθοσφαιριστές με την ικανότητα και την προσωπικότητα για να κερδίσει και παιχνίδια μέσα από την επίθεσή του, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ρόστερ υπάρχει ο δεύτερος σκόρερ της Elite League Nίκος Καμάρας, αλλά κι άλλοι προικισμένοι παίκτες όπως οι Ιατρίδης, Lewis, Mitrovic και αρκετοί ακόμη. Τέλος αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμού ο οργανισμός της Ηλείας τότε θωρείται βέβαιο ότι αυτή η αντεπίθεση από την τέταρτη ως την όγδοη αγωνιστική θα έχει και συνέχεια, με την ομάδα να έχει όλα τα φόντα να κάνει μία ανάλογη πορεία με την περυσινή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Κοροίβου:

Ψυχικό – Κόροιβος Αμαλιάδας 97-87

Κόροιβος Αμαλιάδας – Τρίτων 70-74

Πανερυθραϊκός – Κόροιβος Αμαλιάδας 82-88

Κόροιβος Αμαλιάδας – Μεγαρίδα 88-91

Αίας Ευόσμου – Κόροιβος Αμαλιάδας 71-75

Κόροιβος Αμαλιάδας – Ερμής Σχηματαρίου 77-65

Ελευθερούπολη – Κόροιβος Αμαλιάδας 67-73

Κόροιβος Αμαλιάδας – ΦΕΑ 91-77