Ο Κόροιβος Αμαλιάδας διάγει μία εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής με επτά νίκες σε δώδεκα παιχνίδια, ενώ απέδειξε πως παρά την διακοπή εξακολουθεί να μένει σε καλή κατάσταση, αφού επικράτησε και επί του Αμύντα. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Κώστα Δελέγκου δεν είναι το πολύ καλό ρεκόρ που έχει, αλλά το γεγονός ότι έχει πετύχει τις έξι από τις επτά νίκες με πολύ σφιχτό ροτέισον, το οποίο μάλιστα ήταν ακόμη πιο κλειστό στην γραμμή των ψηλών, στην οποία υπήρχαν και υπάρχουν ουσιαστικά τρεις καθαρόαιμοι παίκτες που αγωνίζονται στο 4-5 (Ιατρίδης, Νοέας, Καραΐσκος και στην συνέχεια Βύρλας αντί του τελευταίου).

Η εν λόγω συνθήκη ανάγκασε τον κόουτς Δελέγκο να χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τον Καμάρα στο “4” (μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις από το 2-4), ενώ παράλληλα αυξήθηκε ο χρόνος συμμετοχής των παικτών της frontilne. Αυτήν την συγκυρία την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Κώστας Ιατρίδης, ο οποίος μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις των ψηλών, έχοντας πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που δίνουν άλλη διάσταση στο παιχνίδι του. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο 21χρονος PF/C την φετινή αγωνιστική περίοδο διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 10,2 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1,5 μπλοκ και και 14,4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά βραδιά.

Μάλιστα ο άλλοτε ψηλός του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στο πρόσφατο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αμύντα, κόντρα στον οποίο ήταν εξαιρετικά οικονομικός, διότι σημείωσε 14 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ, ενώ αγωνίστηκε κάτω από 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα συγκέντρωσε 20 μονάδες στο PIR και αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης μαζί με τον επίσης εξαιρετικό Mitrovic. Γενικότερα οι φετινές εμφανίσεις του αποδεικνύουν ότι ανήκει στους κορυφαίους ψηλούς της κατηγορίας, ενώ στην φετινή του βελτίωση συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και η περυσινή επίσης πολύ καλή του σεζόν στον Φίλιππο Βέροιας.

Συγκεκριμένα ο ταλαντούχος άσος αν και την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην πάλαι ποτέ Α2, έδειξε πως ήταν έτοιμος από καιρό γι’ αυτήν την πρόκληση, αποτελώντας, έναν από τους πιο συνεπείς παίκτες των “ερυθρολεύκων” με 9,1 πόντους και 5,2 ριμπάουντ ανά βραδιά. Όπως λοιπόν δείχνει η πορεία του χρόνο με τον χρόνο, κάθε αγωνιστική περίοδο θα εμφανίζεται όλο και καλύτερος και με, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να τον δούμε να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε ο Ιατρίδης είναι ένας ψηλός που έχει την ευχέρεια να είναι αποτελεσματικός τόσο στην επίθεση μέσω του PnR παιχνιδιού του και του ικανοποιητικού του για την θέση του περιφερειακού του σουτ, την στιγμή που είναι εξαιρετικός και στα μετόπισθεν, χάρις στην αθλητικότητά του που τον κατατάσσει στους κορυφαίους μπλοκέρ της Λίγκας.

Αναλυτικά όλες οι φετινές του βραδιές σε πόντους και ριμπάουντ:

Με Ψυχικό: 4 πόντοι, 6ριμπαόυντ

Με Τρίτωνα: 12 πόντοι, 5 ριμπαόυντ

Με Πανερυθραϊκό: 11 πόντοι, 8 ριμπαόυντ

Με Μεγαρίδα: 7 πόντοι, 2 ριμπάουντ

Με Αίαντα Ευόσμου: 9 πόντοι, 6 ριμπαόυντ

Με Σχηματάρι: 13 πόντοι, 16 ριμπάουντ

Με Ελευθερούπολη: 8 πόντοι, 5 ριμπάουντ

Με ΦΕΑ: 7 πόντοι, 5 ριμπάουντ

Με Παπάγο: 13 πόντοι, 8 ριμπαόυντ

Με Μαρούσι: 15 πόντοι, 5 ριμπάουντ

Με Ηρακλή: 9 πόντοι, 7 ριμπαόυντ

Με Αμύντα: 14 πόντοι, 10 ριμπάουντ