Σήμερα ανοίγει η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της Β’ Φάσης, με τις ομάδες τις Α2 να μπαίνουν σε αυτή. Μάλιστα κάποιες εξ ‘ αυτών θα κάνουν σήμερα πρεμιέρα στο Κύπελλο αλλά στους επίσημους αγώνες γενικότερα, καθώς αν και οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι για 12/10, κατόπιν συνεννόησης των ομάδων θα διεξαχθούν σήμερα.

Η αρχή γίνεται στις 16:00 με τον Πρωτέα Βούλας (Β’ Εθνική) να υποδέχεται το ανανεωμένο Αγρίνιο (Α2). Το σύνολο του Τερζή έκανε την μεγάλη έκπληξη στην πρώτη φάση κι απέκλεισε την πανίσχυρη Μύκονο, ενώ στην συνέχεια ξεπέρασε θριαμβευτικά και το εμπόδιο του Εθνικού εκτός έδρας. Από την άλλη το σύνολο του Ντίνου Καλαμπάκου κάνει σήμερα πρεμιέρα στον θεσμό και θέλει την νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση, αλλά και για να αποδείξει πως βρίσκεται σε καλό επίπεδο ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων της Α2 την επόμενη εβδομάδα. Ακόμη το σημειολογικό ενδιαφέρον στρέφεται στην “μονομαχία” των αδερφών Κυριλή, με τον Θοδωρή να αγωνίζεται για λογαριασμό του Πρωτέα και τον Δημήτρη για αυτόν του ΑΟΑ. Μάλιστα οι δύο καλαθοσφαιριστές έχουν συνυπάρξει στον ΑΟΑ, ενώ κατάγονται από την πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην συνέχεια στις 17:00 ο Πανιώνιος (Β’ Εθνική) υποδέχεται τον Κόροιβο Αμαλιάδας (Α2) σε έναν αγώνα που επίσης αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Οι “κυανέρυθροι” συνέτριψαν στην πρώτη φάση του θεσμού τον ΟΦΗ με 106-62, ενώ στην συνέχεια πέρασαν άνευ αγώνος,καθώς η Αχαγιά δεν κατέβηκε. Από την άλλη ο Κόροιβος αναμένεται ισχυρός για ακόμη μία χρονιά, την στιγμή που η ομάδα της Αμαλιάδας εξακολουθεί να βρίσκεται στην αγορά για να κλείσει τα κενά του ρόστερ της. Έτσι οι Νεοσμυρνιώτες θα δώσουν ένα δυνατό τεστ κόντρα σε μία ισχυρή ομάδα της Α2, την στιγμή που θυμίζουμε ότι είναι αήττητοι σε όλα τα φιλικά, στα οποία έχουν αντιμετωπίσει αρκετούς συλλόγους από την ανώτερη κατηγορία.

Τέλος στις 17:00 ο Πανελευσινιακός υποδέχεται τον Έσπερο Καλλιθέας σε έναν αγώνα που είναι για την πρώτη αγωνιστική της Β’ Φάσης κι απλώς δεν διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα. Η αναμέτρηση αυτή αναμένεται επίσης με ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για δύο καλές ομάδες της Β’ Εθνικής. Όπως είναι λογικό κι αναμενόμενο κι οι δύο “μονομάχοι” θέλουν την νίκη  για να προχωρήσουν στην διοργάνωση αλλά και να ανεβάσουν την ψυχολογία τους και την ετοιμότητά τους ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων στην Β’ Εθνική.

Aναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Πρωτέας Βούλας – Αγρίνιο 16:00

Πανιώνιος – Κόροιβος 17:00

Πανελευσινιακός – Έσπερος 17:00