Ο Ερμής Σχηματαρίου πριν μερικά 24ωρα κατάφερε να επικρατήσει του πρωτοπόρου Πανερυθραϊκού με 80-79 σε ένα πραγματικά δραματικό παιχνίδι με πάρα πολλές διακυμάνσεις, που κρίθηκε στο τέλος. Με αυτόν τον τρόπο το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου κατάφερε να σπάσει το σερί των τριών διαδοχικών ηττών, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 5-6 και να αποδείξει ότι μπορεί να αποφύγει τις περιπέτειες και να παραμείνει με άνεση στην κατηγορία. Στην εν λόγω αναμέτρηση ξεχώρισαν οι 26 πόντοι του αειθαλούς και αποτελεσματικότατου σκόρερ Αλέξη Κυρίτση και το πολύ ενθαρρυντικό ντεμπούτο του Zach Bryant με 19 πόντους (6/10 σουτ| 3/3 τρίποντα), όμως την διαφορά έκανε το κρύο αίμα του Λευτέρη Ζαρμακούπη στην τελευταία επίθεση των “κυανόλευκων”.

Για να γίνουμε πιο σαφείς ο 24χρονος γκαρντ άφησε την κλάση του να μιλήσει και με μία πάρα πολύ δύσκολη ατομική προσπάθεια στα 20” διαμόρφωσε το 80-79 και ουσιαστικά χάρισε την νίκη στην ομάδα του, καθότι στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα βγήκε η άμυνα κι ήρθε με αυτόν τον τρόπο αυτό το τεράστιο αποτέλεσμα. Η επιτυχημένη προσπάθεια του άλλοτε άσου του ΕΦΑΟΖ είχε τεράστιο βαθμό δυσκολίας, διότι όχι μόνο επιτέθηκε κατά μέτωπο σε όλη την άμυνα του συνόλου του Χουχουλή, αλλά επίσης πέτυχε αυτό το καλάθι όταν και η ομάδα του είχε χάσει πλήρως το momentum και είχε δεχτεί ένα σερί 0-7,  με αποτέλεσμα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Βέβαια ο νεαρός άσος είχε μία εν γένει εξαιρετική παρουσία στο εν λόγω παιχνίδι, αφού μέτρησε οκτώ πόντους, όντας πολύ οικονομικός. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών είχε 3/4 σουτ (1/1 τρίποντα), τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα μπλοκ και κανένα λάθος στα 24:27 που αγωνίστηκε. Μάλιστα ο Ζαρμακούπης δεν ήταν μόνο θετικός σε αυτό το ματς, αφού στην φετινή του rookie σεζόν στην Elite League αποτελεί μία από τις σταθερές του Ερμή τόσο στα μετόπισθεν όσο και στο μπροστά μέρος του παρκέ. Συγκεκριμένα σημειώνει 8,4 πόντους (45,2% τρίποντο, 33,3% τρίποντο), την ώρα που η παρουσία του στο παρκέ είναι πληθωρική, διότι μετρά επίσης 5,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, 2,6 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 1,5 μπλοκ ανά βραδιά.

Βέβαια αυτό που προξενεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι έχει 1,5 μπλοκ ανά βραδιά, κάτι που μεταφράζεται σε 16 κοψίματα συνολικά στις 11 αγωνιστικές που έχουμε διανύσει. Το συγκεκριμένο νούμερο του δίνει την πρωτιά στην συγκεκριμένη κατηγορία στο πρωτάθλημα, αν και είναι περιφερειακός. Παρά το γεγονός ότι βλέπει τον κόσμο από τα 191 εκατοστά έχει τεράστια αθλητικότητα που τον βοηθά σε μεγάλο βαθμό να σταματά προσπάθειες ακόμα και ψηλότερων αντιπάλων, ενώ ο συνδυασμός με την υψηλή ταχύτητα του δίνει την δυνατότητα να έχει υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας και στην επίθεση. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν αθλητή που είναι ικανότατος στο κάθετο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να σκοράρει πολύ ή να δημιουργεί πολλά ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Τέλος η φετινή του συνεπής και θετική εικόνα στο εν λόγω πρωτάθλημα δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αφού υπενθυμίζεται ότι την περυσινή σεζόν ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του Ερμή, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα στον τρίτο όμιλο της Β’ Εθνικής και συνάμα την άνοδο στην Elite League.