Η Καβάλα επικράτησε στην σαββατιάτικη αναμέτρηση επί της ΦΕΑ με 82-81, ωστόσο η χρονιά της στην Elite League δεν κυλά ιδανικά, καθότι μετρά μόλις δύο νίκες σε 24 αγώνες. Η φτωχή συγκομιδή νικών του συνόλου του Πενταζίδη είναι απόρροια της απόφασής του να στηριχθεί σε νεαρούς κι ελπιδοφόρους παίκτες, που πήραν για πρώτη φορά το βάπτισμα του πυρός στην πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία. Πάντως αυτή η επιλογή της Ένωσης της έχει βγάλει αρκετά κέρδη, ένα εκ των οποίων είναι και ο 23χρονος γκαρντ Μάριος Πουλιανίτης, που στην δεύτερη σεζόν του στην πάλαι ποτέ Α2 καταθέτει με τον καλύτερο τρόπο τα διαπιστευτήριά του.

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε ότι ο άλλοτε παίκτης του Φιλίππου Βέροιας ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων της ομάδας του στην νίκη επί της ομάδας του Αλέξη Καρατζά, καθότι συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στον τομέα του σκοραρίσματος όσο και στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού. Για του λόγου το αληθές ο νεαρός γκαρντ σταμάτησε στους 17 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (6/10 σουτ | 3/3 τρίποντα), την ώρα που μάζεψε πέντε ριμπάουντ, έδωσε πέντε ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος. Η πληθωρική εμφάνιση του Μάριου Πουλιανίτη αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι συγκέντρωσε 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να είναι ο δεύτερος κορυφαίος παίκτης της ομάδας του βάσει ranking στον αγώνα με την ΦΕΑ.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο ποιοτικός άσος αποτελεί μία από τις κύριες επιθετικές απειλές της Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα, όντας μάλιστα ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον άπιαστο Antwain Johnson. Συγκεκριμένα ο Πουλιανίτης σημειώνει 11,3 πόντους ανά βραδιά με 50,6% δίποντο και 25% τρίποντο, την ώρα που είναι ο δεύτερος ριμπάουντερ της ομάδας με 5,5  και ο τρίτος πασέρ με 2,3 ασίστ για 2,6 λάθη. Η εξήγηση της εξαιρετικής του εικόνας στην επίθεση είναι πολύ λογική, αφού πρόκειται για έναν παίκτη με έφεση στο κάθετο παιχνίδι εξαιτίας της αθλητικότητας και της της ταχύτητάς του. Πέρα από την αποτελεσματικότητά και την ουσία που προσφέρει στo μπροστά μέρος του παρκέ, δίνει πολύτιμες λύσεις και στα μετόπισθεν, αφού είναι ένας πολύ συνεπής αμυντικός και μάλιστα είναι ο πρώτος στα κλεψίματα στην Καβάλα με 1,2. Πάντως κομβικό ρόλο σε αυτήν την έξοχη σεζόν που πραγματοποιεί ο Πουλιανίτης έπαιξε η περυσινή του εμπειρία στον Φίλιππο Βέροιας, στον οποίο πήρε την πρώτη του γεύση σε αυτό το πολύ σκληρό πρωτάθλημα και πλέον όντας πολύ πιο ώριμος και έτοιμος δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα να τραβήξει ακόμη περισσότερο τα βλέμματα στο εγγύς μέλλον.