Η ΝΕΜ μετά το τεράστιο διπλό στο Αγρίνιο κατάφερε να πετύχει την τέταρτη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να αναρριχηθεί στο 4-2 και να “πατήσει” πεντάδα. Πάντως αν ρίξει κάποιος μία προσεκτικότερη ματιά στα τρία ροζ φύλλα αγώνα, που πήρε η αθηναϊκή ομάδα θα δει ότι αυτά κατακτήθηκαν σε αγώνες πραγματικούς θρίλερ, που κρίθηκαν είτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο ή στο έξτρα πεντάλεπτο.

Αρχικά το σύνολο του Γιώργου Μάνταλου “έσπασε” το ρόδι τόσο στην χρονιά όσο και στην κατηγορία την τρίτη αγωνιστική κόντρα στον Αμύντα, σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, που κρίθηκε στο καλάθι (69-67). Μάλιστα οι νεοφώτιστοι πανηγύρισαν αυτήν την τεράστια επικράτηση, χάρις σε ένα τεράστιο σουτ του Dubinski στα 5” και τις δύο χαμένες ευκαιρίες των παικτών του Λιόγα να πάρουν την νίκη είτε μέσω των βολών του Καλογερία ή του τριπόντου του Τοπάλι με την λήξη του αγώνα.

Επόμενο γκρανκινιολικό παιχνίδι για την ΝΕΜ ήταν απέναντι στον Κόροιβο, με την τεράστια αυτή επικράτηση επί των Ήλειων να έχει επίσης σημειολογικό χαρακτήρα, αφού ήταν το πρώτο της διπλό στην Elite League. Τα Μέγαρα κατάφεραν να επιστρέψουν από διψήφιες διαφορές, ενώ βρέθηκαν και στο +4 στο 1,5 λεπτό πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Παρόλα αυτά το συγκρότημα του Δελέγκου έστειλε τον αγώνα στην παράταση, αλλά οι φιλοξενούμενοι αν και δεν είχαν το momentum με το μέρος τους αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι κι απέδρασαν με ένα τεράστιο διπλό (78-81).

Η πιο ενδεχομένως δραματική νίκη των παικτών του Μάνταλου ήρθε στο Αγρίνιο, καθότι το παιχνίδι ήταν κλειστό καθ’ όλη την διάρκειά του και κρίθηκε κι αυτό στον έξτρα χρόνο (78-81). Για να γίνουμε πιο σαφείς οι Αιτωλοακαρνάνες ήταν συνήθως μπροστά στο σκορ, ενώ είχαν την ευκαιρία να πάρουν το πολύτιμο ροζ φύλλο στο 40λεπτο, αλλά οι δύο βολές του Fisher στο 1” πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης δεν βρήκαν στόχο. Ακόμη οι Αγρινιώτες είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς σε δεύτερη παράταση, ωστόσο η “τύχη” ήταν ξανά στο πλευρό της αθηναϊκής ομάδας, καθότι το τρίποντο του Αμερικανού SG δεν βρήκε στόχο.

Η μόνη φορά που τα Μέγαρα δεν κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν απέναντι στον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΝΕΜ βρέθηκε στο +5 στα 2,5 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα (72-77), ωστόσο οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν το μεγάλο comeback και χάρις στο follow του Σαχπατζίδη στα 16” και το άστοχο δίποντο του εξαιρετικού φέτος Γερομιχαλού στα 2” ήταν τελικά εκείνοι που χαμογέλασαν και πήραν την μεγάλη νίκη – πρόκριση.

Επιπλέον το συγκρότημα του Μάνταλου ήταν ευθέως ανταγωνιστικό απέναντι στον Ηρακλή στο Ιβανώφειο, καθώς επανήλθε από το -14 της δεύτερης περιόδου και μάλιστα ο αγώνας ήταν στην απόλυτη ισορροπία μέχρι το 35′. Βέβαια η καυτή ατμόσφαιρα της έδρας κι η ποιότητα του Γηραιού μίλησαν, με συνέπεια οι Θεσσαλονικείς να επικρατήσουν δύσκολα μεν πριν φτάσει η crunch time του αγώνα δε. Τέλος η Μεγαρίδα μετρά δύο εύκολες νίκες με αντιπάλους την Καβάλα και τον Μίλωνα για τον πρωτάθλημα και το Κύπελλο αντίστοιχα και μία σχετικά άνετη ήττα από το Μαρούσι, ωστόσο τα μέχρι στιγμής διαπιστευτήρια που έχει καταθέσει στην κατηγορία μας έχουν δείξει ότι πρόκειται για μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει τους αγώνες μέχρι τέλους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματά της στην σεζόν:

Πρωτάθλημα:

Μεγαρίδα-  Μαρούσι 60-79

Ηρακλής – Μεγαρίδα 80-73

Μεγαρίδα – Αμύντας 69-67

Κόροιβος – Μεγαρίδα 88-91

Μεγαρίδα – Καβάλα 86-62

Αγρίνιο – Μεγαρίδα 78-81

Κύπελλο:

Μίλων – Μεγαρίδα 62-85

Πανιώνιος – Μεγαρίδα 78-77