Η Μεγαρίδα πραγματοποίησε μία “τρελή” ανατροπή απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου, όταν και κατάφερε να επιστρέψει από το -16 του 36′ και τελικά να φτάσει σε ένα μεγαλειώδες διπλό απέναντι στον οργανισμό της Βοιωτίας, το οποίο φαίνεται να την “βγάζει οριστικά από το κάδρο” της πιθανής “εμπλοκής” της στα πλέι άουτ και να την βάζει σε αυτό της ενδεχόμενης συμμετοχής της στα πλέι οφ. Τα κύρια συστατικά για αυτήν την τεράστια ανατροπή της ΝΕΜ ήταν η ψυχή που έδειξε σε αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες στιγμές του αγώνα, αλλά και η απίστευτη εμφάνιση του Μιχάλη Πολυτάρχου, ο οποίος με το πάθος του και την αποφασιστικότητά του συμπαρέσυρε και τους άλλους συμπαίκτες του.

Για του λόγου το αληθές ο Ναξιώτης γκαρντ ήταν συγκινητικός στο παιχνίδι με τους “κυανόλευκους”, όντας καταλυτικός στον τομέα του σκοραρίσματος με 24 πόντους (9/18 σουτ |6/9 τρίποντα) και ανακαλώντας στο μυαλό πολλών μπασκετόφιλων μνήμες με τα όσα εκπληκτικά έκανε πριν λίγα χρόνια (βέβαια ακόμη και τώρα είναι πολύ κομβικός και αποτελεί μία από τις βασικές σταθερές της ομάδας του). Η συνεισφορά του 40χρονου καλαθοσφαιριστή δεν περιορίστηκε μόνο στους 24 πόντους που πέτυχε, αφού παράλληλα κατέβασε τέσσερα ριμπάουντ, μοίρασε τέσσερις τελικές πάσες, έκανε ένα κλέψιμο και δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος, παρά τα σχεδόν τριάντα λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολυτάρχου ήταν αυτός που πέτυχε δύο απανωτά τρίποντα που μετέτρεψαν πολύ γρήγορα το 83-67 σε 83-73 και έδωσαν το σύνθημα για το σπουδαίο comeback της ομάδας του.

Η εικόνα του ικανότατου γκαρντ κόντρα στο σύνολο του Νίκου Οικονόμου προφανώς και δεν ήταν ένα “πυροτέχνημα”, καθότι από την στιγμή που μεταγράφηκε από τον Τρίτωνα στην Μεγαρίδα κατέχει βασικότατο ρόλο στα πλάνα του Γιώργου Μάνταλου. Άλλωστε ο Πολυτάρχου κατέχει την ευχέρεια να προσφέρει τις υπηρεσίες του εξίσου καλά τόσο στο κομμάτι της δημιουργίας όσο και σε αυτό του σκοραρίσματος, κάτι που αποδεικνύεται και από τα ικανοποιητικά στατιστικά του (9,6 πόντοι / 4,7 ασίστ/0,8 λάθη). Παράλληλα ο άλλοτε άσος του Περιστερίου προσφέρει πάρα πολλά και στα μετόπισθεν, ένας ισχυρισμός που αποδεικνύεται τόσο από τα 1,3 κλεψίματα που πραγματοποιεί ανά βραδιά όσο και από την διάθεσή που δείχνει στο να “κυνηγά” και να πιέζει αφόρητα τους αντίπαλους γκαρντ, με αποτέλεσμα να τους κάνει την ζωή αφόρητη.

Όλα αυτά τα οποία αναφέραμε στις παραπάνω γραμμές καθιστούν τον Πολυτάρχου μια χειμερινή μεταγραφή “λίρα εκατό”, καθότι έχει προσδώσει την απαραίτητη ποιότητα και εμπειρία στην ΝΕΜ, για να βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποφύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ υποβιβασμού και να είναι στο “κατώφλι” της οκτάδας. Μάλιστα ο ποιοτικός αθλητής είναι το ίδιο επιδραστικός στην Μεγαρίδα όπως και στον Τρίτωνα, παρότι οι αριθμοί του στους Σεπολιώτες ήταν λίγο πιο υψηλοί σε ορισμένες στατιστικές κατηγορίες. Τέλος οι άνθρωποι του οργανισμού της Δυτικής Αττικής βασίζονται σε μεγάλο βαθμό επάνω του ενόψει της τελική ευθείας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αφού σε περίπτωση που πιάσει τα συνήθη υψηλά στάνταρ απόδοσής του τότε θα φέρει τους νεοφώτιστους ένα βήμα πιο κοντά στην υπέρβαση της εισόδου στα πλέι οφ.

Πολυτάρχου με Μεγαρίδα: 9,6 πόντοι, 4,7 ασίστ, 0,8 λάθη, 2,8 ριμπάουντ, 35,8% στα σουτ σε 14 παιχνίδια

Πολυτάρχου με Τρίτωνα: 13,8 πόντοι, 4,6 ασίστ, 2,2 λάθη, 2,1 ριμπάουντ, 37,7% στα σουτ σε 13 παιχνίδια