Η μετακίνηση του Μιχάλη Πολυτάρχου στην Μεγαρίδα έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων στο μεταγραφικό παζάρι της Elite League, καθότι ο Τρίτων κινήθηκε για την απόκτηση του παλιού γνώριμου Nemanja Manojlovic με γνώμονα την αντικατάσταση του ποιοτικού γκαρντ κι έτσι αποδέσμευσε τον Milovan Draskovic (1995, 2,14μ), εξαιτίας του γνωστού περιορισμού με τους δύο ξένους. Ο Ερμής Σχηματαρίου άδραξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και προχώρησε αμέσως στην προσθήκη του Μαυροβούνιου ψηλού, καθότι πρόκειται για έναν άριστο γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, ο οποίος έχει καταθέσει με τον καλύτερο τρόπο τα διαπιστευτήριά του στο Παγκράτι, στην πρωταθλήτρια πέρυσι Καρδίτσα αλλά στην ομάδα των Σεπολίων, από την οποία αποχώρησε πρόσφατα.

Πάντως ο 27χρονος ψηλός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καριέρα του και με τα χρώματα των Βοιωτών, όντας μάλιστα ένας από τους κύριους λόγους, που ήρθε αυτή η άνετη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην πάντα αξιόμαχη και δυσκολοκατάβλητη ΦΕΑ. Για του λόγου το αληθές ο άλλοτε άσος του Παγκρατίου ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, αφού έφτασε πολύ κοντά σε ένα άλλο double – double με 19 πόντους (8/18 σουτ) και εννιά ριμπάουντ στα 25 λεπτά, που έμεινε στο παρκέ. Μάλιστα ειδική μνεία αξίζει να κάνουμε στο γεγονός ότι ο Draskovic ήταν σεληνιασμένος από το πρώτο δεκάλεπτο και με την επιβλητική του παρουσία κοντά στο “ζωγραφιστό” αλλά και την εξαιρετική του συνεργασία με τον “μάεστρο” της ομάδας Φώτη Βασιλόπουλου, κατάφερε να τελειώσει πολλές φάσεις σε εκείνο το διάστημα και να συμβάλει με τον δικό του τρόπο στο “χτίσιμο” της διψήφιας διαφοράς από το συγκρότημα του Καρατζά.

Γενικότερα πάντως ο Μαυροβούνιος σέντερ αναμένεται να είναι ο πυλώνας της frontline στο εξαιρετικό σύνολο του Νίκου Οικονόμου, αφού γενικότερα αποτελεί τον “βασιλιά” των double – double της κατηγορίας (την φετινή σεζόν με Τρίτωνα και Ερμή έχει σχεδόν “διπλούς” μέσους όρους |10,8 πόντους, 9,9 ριμπάουντ) ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν παίκτη που έχει έφεση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ξεκινώντας από την συνεισφορά του στα μετόπισθεν, επιβάλλεται να τονίσουμε ότι είναι ο δεύτερος ψηλότερος παίκτης του πρωταθλήματος πίσω από τον Στράτο Βουλγαρόπουλο, με αποτέλεσμα να “λειτουργεί σαν σκιάχτρο” στην ρακέτα της ομάδας του και να κάνει τους αντίπαλους παίκτες να σκέφτονται διπλά και τριπλά το ενδεχόμενο να πλησιάσουν κοντά σε αυτήν. Τέλος επιθετικά έχει την ικανότητα να απειλήσει με όλους τους τρόπους και να μετατρέψει σε εύκολους πόντους τις κατοχές που θα πάρει κοντά στο καλάθι, ενώ αν συνεχίσει έτσι τότε θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους ενισχυμένους και πολύ ανεβασμένους Βοιωτούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.