Η Μεγαρίδα βρίσκεται σε μία εξαιρετική περίοδο φόρμας το τελευταίο διάστημα, καθότι μετρά έξι νίκες σε επτά παιχνίδια, σημειώνοντας μεγάλα διπλά και παίρνοντας πολύ σπουδαία ροζ φύλλα αγώνα επί ομάδων που βρίσκονται πολύ υψηλά στην κατάταξη. Μάλιστα η τελευταία νίκη ήταν απέναντι στον πρωτοπόρο Πανερυθραϊκό, επομένως αυτή η επικράτηση έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το συγκρότημα του Δημήτρη Χουχουλή ηττήθηκε για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι του.

Το “μυστικό” για το σύνολο του Γιώργου Μάνταλου είναι ότι δεν τα περιμένει όλα από έναν παίκτη, αλλά αναδεικνύει πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε αναμέτρηση. Ένας από αυτούς είναι κι ο 20χρονος forward Μηνάς Παπαγιάννης, ο οποίος έχει εμπειρία αρκετών χρόνων στην Elite League, ωστόσο την φετινή αγωνιστική περίοδο μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για το δικό του βήμα παραπάνω αλλά και να βοηθήσει την ομάδα της περιοχής από την οποία κατάγεται να διακριθεί σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Άλλωστε στο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Πανερυθραϊκό ο ικανός και φέρελπις καλαθοσφαιριστής ήταν εξαιρετικός, πετυχαίνοντας το δεύτερο του double – double για φέτος με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Όπως μας δείχνουν και τα στατιστικά ο άλλοτε άσος του Αμαρουσίου έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, καθότι έμεινε στο παρκέ 34 λεπτά και συγκέντρωσε 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, κερδίζοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης μαζί με τους Αγγελόπουλο και Dubinski. Σαφέστατα όμως οι επιδόσεις του Παπαγιάννη δεν αποτελούν “μυστήριο”, καθώς όλα τα χρόνια που αγωνίζεται στην Elite League, μας έχει δείξει την μεγάλη του έφεση στον τομέα αυτό, ελέω της απίστευτης αθλητικότητας που διαθέτει. Την φετινή αγωνιστική περίοδο όμως έχει φροντίσει να κάνει το step up και στον τομέα αυτό, αφού είναι ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του κι από τους πρώτους του πρωταθλήματος με οκτώ “σκουπίδια” ανά βραδιά.

Πέρα από τις βοήθειες που δίνει στην μάχη των ¨αιθέρων” δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο 20χρονος καλαθοσφαιριστής είναι ένας versatile άσος, αφού μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις των φόργουορντ, την στιγμή που έχει και την ταχύτητα, για να είναι ένας από τους πιο συνεπείς αμυντικούς στην κατηγορία. Ακόμη ο Μεγαρίτης αθλητής συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό και στο σκοράρισμα, αφού φέτος διάγει την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του, μετρώντας 7,7 πόντους κατά μέσο όρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανεβάσει στροφές και στον τομέα αυτό, αποτελώντας έναν από τους κύριους επιθετικούς πόλους των νεοφώτιστων. Επιπλέον τα νούμερα του θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο υψηλά αν δεν αντιμετώπιζε ένα θέμα τραυματισμού στις αρχές της σεζόν, που τον εμπόδισε και στις πρώτες του συμμετοχές, αφού του έλειπε ξεκάθαρα ο ρυθμός.

Αναλυτικά οι επιδόσεις του σε πόντους και ριμπάουντ:

Με Αμύντα: 2 πόντοι, 2 ριμπάουντ

Με Κόροιβο: 5 πόντοι, 6 ριμπάουντ

Με Καβάλα: 7 πόντοι, 9 ριμπάουντ

Με Αγρίνιο: 9 πόντοι, 7 ριμπάουντ

Με Ψυχικό: 11 πόντοι, 11 ριμπάουντ

Με Τρίτωνα; 9 πόντοι, 10 ριμπάουντ

Με Πανερυθραϊκό: 11 πόντοι, 11 ριμπάουντ