Το Ψυχικό προχώρησε σε μία τεράστια μεταγραφική κίνηση το καλοκαίρι, που μας πέρασε, αφού κατάφερε να υπογράψει τον παλιό του γνώριμο Νικ Παύλος (1992, 2,01μ), που αποτελεί έναν δεινό σουτέρ κι ένα φονικό όπλο στην φαρέτρα του Γιώργου Ρεμεντέλα. Άλλωστε ο 30χρονος SF είχε καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στο εν λόγω και προ πενταετίας όταν και ήταν ξανά μέλος των “σκιούρων” και σημείωνε 12,8 πόντους και σούταρε με το πολύ υψηλό 39% στο τρίποντο.

Μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι αυτή η πολύ παραγωγική του σεζόν σε συνδυασμό με τις πολύ καλές του εμφανίσεις στο σουηδικό πρωτάθλημα την σεζόν 2018-19, του χάρισαν ένα συμβόλαιο στην Basket League και τον Κολοσσό Ρόδου την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Ο ποιοτικός άσος βοήθησε τους Ροδίτες σε αρκετά παιχνίδια εκείνης της σεζόν, ωστόσο στην συνέχεια έμεινε μακριά από την χώρα μας για δύο χρονιές όταν κι επέστρεψε το φετινό καλοκαίρι για το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα.

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο η εν λόγω προσθήκη έμοιαζε πολύ δυνατή για το Ψυχικό, αφού ο Παύλος μπορεί να πρωταγωνιστήσει με τεράστια ευκολία σε μία ομάδα που έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία . Βέβαια ο 30χρονος καλαθοσφαιριστής αποδεικνύει έμπρακτα και πάνω στο παρκέ τους λόγους που αποτελεί μία κίνηση πρωταθλητισμού για το επίπεδο της Elite League.

Συγκεκριμένα ο άλλοτε παίκτης του Κολοσσoύ Ρόδου έχει σπάσει όλα τα κοντέρ σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όντας ένας από τους καταλύτες των “σκιούρων” και δίνοντας πολύ σημαντικές λύσεις σε κλειστά παιχνίδια. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Παύλος πετυχαίνει 12,7 πόντους σε περίπου 27 λεπτά συμμετοχής, έχοντας μάλιστα εξωφρενικά ποσοστά ευστοχίας, αφού σουτάρει με 66,7% στα δίποντα (8/12) και το πρωτοφανές 59,5% στα τρίποντα (22/37).

Η στατιστική του εικόνα δείχνει έναν σεσημασμένο μπόμπερ που μπορεί να “διαλύσει” το πλάνο οποιασδήποτε άμυνας στην καλή του μέρα, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι συμπαίκτες (πχ Segu) του μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες και να του δώσουν την ευκαιρία να σουτάρει αμαρκάριστα spot up σουτ, που είναι σαν… πέναλτι γι’ αυτόν.

Τέλος έχει την δυνατότητα να απειλήσει και σε off ball καταστάσεις, ενώ αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς τότε η επίθεση του Ψυχικού θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι “κυανοκίτρινοι” να έχουν την δυνατότητα να πάρουν πολλές νίκες και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Aναλυτικά οι επιδόσεις του σε τρίποντα και πόντους ανά παιχνίδι:

Με Κόροιβο: 3 πόντοι, 1/2 τρίποντα

Με Καβάλα: 25 πόντοι, 9/15 τρίποντα

Με Αγρίνιο: 10 πόντοι, 2/5 τρίποντα

Με Χαρίλαο Τρικούπη: 19 πόντοι, 4/6 τρίποντα

Με Τρίτωνα: 3 πόντοι, 1/1 τρίποντα

Με Πανερυθραϊκό: 19 πόντοι, 5/8 τρίποντα

Με Μεγαρίδα: 12 πόντοι, 4/6 τρίποντα