Το Ψυχικό τα βρήκε αρκετά σκούρα απέναντι στην πάντα αξιόμαχη και σκληροτράχηλη ΦΕΑ, ωστόσο χάρις στην αδιαμφισβήτητη ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει , κατάφερε τελικά να φτάσει σε αυτήν την σημαντική νίκη , να διευρύνει το αήττητο σερί του στους έξι αγώνες και παράλληλα να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι “κυανοκίτρινοι” είδαν αρκετούς παίκτες να δίνουν σημαντικές λύσεις στις κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού, αλλά αυτός που έκανε την διαφορά και ξεχώρισε λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους ήταν ο πολύπειρος Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του κάτω και από τις δύο ρακέτες.

Για του λόγου το αληθές ο 38χρονος PF/C βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα αναφορικά με τον τομέα του σκοραρίσματος, καθότι σημείωσε 20 πόντους με τρομερά πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας (7/10 σουτ | 2/4 τρίποντα) και με αυτόν τον τρόπο προξένησε πάρα πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργιά της ΦΕΑ. Πέρα από τους 20 πόντους που πέτυχε, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κυριάρχησε και στους αιθέρες, αγγίζοντας μάλιστα ακόμη ένα double – double (συγκέντρωσε εννιά ριμπάουντ). Βέβαια ο Παπανικολάου δεν περιορίστηκε στις “υπικές δουλειές” ενός ψηλού που είναι το σκορ και τα ριμπάουντ, αλλά ήταν πολύ χρήσιμος και στον τομέα της δημιουργίας, αφού μοίρασε πέντε τελικές πάσες χωρίς μάλιστα να υποπέσει σε κανένα λάθος. Η πολύπλευρη αυτή συνεισφορά του είναι εμφανής και αντιληπτή από το γεγονός ότι συγκέντρωσε 30 μονάδες στο PIR, όντας ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του στην εν λόγω αναμέτρηση βάσει ranking.

Παρά το γεγονός ότι ο πολύπειρος και συνάμα εξαιρετικά ικανός ψηλός βαδίζει προς το 38ο έτος της ηλικίας του, εξακολουθεί όχι μόνο να έχει βασικό ρόλο στα πλάνα του προπονητή του είτε ως τεσσάρι είτε ως πεντάρι αλλά και να βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στους διακριθέντες του Ψυχικού. Συγκεκριμένα ο Παπανικολάου μετράει 11,1 πόντους, 6,3 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 2,1 λάθη, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει 13,4 μονάδες στο PIR ανά βραδιά. Γενικότερα ο καλαθοσφαιριστής των ¨σκιούρων” έχει την δυνατότητα να πονοκεφαλιάσει με ποικίλους τρόπους τις αντίπαλες άμυνες, την στιγμή που το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο του είναι ότι πρόκειται για ένα παίκτη με υψηλό μπασκετικό iq και αντίληψη. Τέλος η ομάδα του ελπίζει να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό επάνω ενόψει της τελικής ευθείας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και της έναρξης των πλέι οφ, διότι σε εκείνα τα σημεία της σεζόν θα κριθεί ο στόχος της ανόδου.