Το Eurobasket 2022 ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και πλέον μπαίνουμε σε ρυθμό Εθνικών Πρωταθλημάτων, Μπάσκετ Λιγκ και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα το 37ο πρωτάθλημα της Α2 στις 8/10 κι αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό για ακόμη μία χρονιά, καθώς πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Έτσι το basketblog.gr θα σας κάνει (αλφαβητικά) την παρουσίαση και των 16 ομάδων του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας με την Ελευθερούπολη, η οποία αφού έφτασε δύο φορές στην πηγή (πλέι οφ) τώρα θέλει να πιει νερό (άνοδος στην Α1)

Πλήρης ονομασία: Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης
Έτος ίδρυσης: 1985
Χρώματα: Μπλε – κόκκινο – άσπρο
Έδρα: Δ.Α.Κ. Ελευθερούπολης (300 θέσεις)
Η Ελευθερούπολη στο διαδίκτυο: @GSE1985 (Facebook), ΓΣΕ Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης (YouTube), eleftheropouli_ bc (Ιnstagram)

Τι έχει κάνει στην Α2: Η Ελευθερούπολη θα συμμετάσχει στην Α2 για τέταρτη διαδοχική, με το πρόσημο νικών -ηττών να είναι κάτι παραπάνω από θετικό. καθώς το σύνολο του Παπαδόπουλου μετρά 45 νίκες και 27 ήττες.

Τι έκανε τη σεζόν 2021-22: Ο ΓΣΕ την περυσινή σεζόν τερμάτισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 19-9. Έτσι συμμετείχε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στα πλέι οφ της Α2 , ωστόσο στα ημιτελικά της το εμπόδιο του Ψυχικού ήταν ανυπέρβλητο. Συγκεκριμένα το σύνολο του Κυριάκου Παπαδόπουλου λύγισε με 3-2 νίκες, αν και προηγήθηκε με 2-1 νίκες έπειτα από την επικράτησή του στο αθηναϊκό προάστιο. Εντούτοις οι παίκτες του Ρεμεντέλα ανέτρεψαν την κατάσταση, με την συνέχεια να είναι γνωστή.

Προπονητής: Κυριάκος Παπαδόπουλος (παρέμεινε για 8η χρονιά)

Ήρθαν (8): Δημήτρης Γράβας (Καρδίτσα), Κώστας Αμπατζάς (Καβάλα), Γιάννης Φιλοξενίδης (ΚΑΟΧ Ευρώπη 87), Χρήστος Ξύδης (Μαρούσι), Κωνσταντίνος Γκατζιούρας (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazón Cáceres, Ισπανία), Παναγιώτης Βύρλας (Αμύντας), Jonathan Hudson (Pont-de-Cheruy, Γαλλία)

Παρέμειναν (5): Σταύρος Τουτζιαράκης, Διονύσης Σκουλίδας, Σωκράτης Ναούμης, Γιώργος Γεωργίου, Μουλάκης Κωνσταντίνος (προωθήθηκε)

Έφυγαν (8) : Γοργόνης Διογένης, Jovan  Djordjevic – Marinkovic (Μladost, Βοσνία), Γιάννης Σταμπουλής (ΟΦΗ), Βασίλης Πάτρας (Βίκος Ιωαννίνων),  Παναγιώτης Ερμείδης (Χαρίλαος Τρικούπης), Δημήτρης Ερμείδης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Παναγιώτης Στάθης (Aχαγιά 82), Γιάννης Καρακεχαγιάς (Δάφνη Δαφνίου)

Το ρόστερ:

4. Σταύρος Τουτζιαράκης … 35χρ., 2,10μ

5. Σωκράτης Ναούμης … 25χρ., 1,85μ

7. Ανδρέας Τσουμάνης … 21χρ., 2,02μ

8. Δημήτρης Γράβας … 29χρ., 2,03μ

9. Κώστας Αμπατζάς … 29χρ., 1,85μ

10. Διονύσης Σκουλίδας …  25χρ., 2,01μ

11. Χρήστος Ξύδης … 27χρ., 1,95μ

13. Jonathan Hudson … 35χρ., 1,80μ

15. Γεώργιος Γεωργίου… 19χρ., 2,03μ

-.,Παναγιώτης Βύρλας … 26χρ., 2,06μ

-, Γιάννης Φιλοξενίδης … 19χρ., 1,87μ

-, Γκατζιούρας Κωνσταντίνος … 18χρ., 1,97μ

-, Κωνσταντίνος Μουλάκης … 16χρ

Η εκτίμηση του Basketblog: Η Ελευθερούπολη κατάφερε να διατηρήσει στο δυναμικό της όλους τις πυλώνες της περυσινής σεζόν, την στιγμή που απέκτησε πολύ ποιοτικούς παίκτες, που όχι μόνο ξέρουν αλλά πρωταγωνιστούν στην κατηγορία. Οι μεταγραφές του ΓΣΕ συνηγορούν στο γεγονός ότι θα πρωταγωνιστήσει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ δεν θεωρείται καθόλου άδικα ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Μπάσκετ Λιγκ.

Πιθανές Θέσεις: 1-4

Μπορείτε επίσης να δείτε τα αφιερώματα για το Αγρίνιο, τον Αίαντα Ευόσμου και τον Αμύντα