Το Eurobasket 2022 ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και πλέον μπαίνουμε σε ρυθμό Εθνικών Πρωταθλημάτων, Μπάσκετ Λιγκ και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα το 37ο πρωτάθλημα της Α2 στις 8/10 κι αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό για ακόμη μία χρονιά, καθώς πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Έτσι το basketblog.gr θα σας κάνει (αλφαβητικά) την παρουσίαση και των 16 ομάδων του πρωταθλήματος,συνεχίζοντας με τον Ερμή Σχηματαρίου.

Ο Ερμής Σχηματαρίου την φετινή σεζόν θα κληθεί να “κολυμπήσει σε αχαρτογράφητα νερά”, καθώς θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α2. Βέβαια ένα σημαντικό ατού του σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο προπονητής του Νίκος Οικονόμου, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος τεχνικός οδήγησε τον Πανιώνιο στην κατάκτηση του τίτλου την σεζόν 2016-17, σε μία χρονιά όπου ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος.

Πλήρης Ονομασία: Γυμναστικός Σύλλογος Ερμής Σχηματαρίου

Έτος Ίδρυσης: 1985

Χρώμα: Μπλε – Άσπρο

Έδρα: Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου (1000 άτομα)

Ο Ερμής Σχηματαρίου στο διαδίκτυο: Ερμής Σχηματαρίου (facebook), gsermisbasket (Instagram), ermis-sximatariou.gr (website)

Τι έχει κάνει στην Α2: Δεν έχει ξαναφωνιστεί στην εν λόγω Λίγκα κι ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή

Τι έκανε την περυσινή σεζόν: Κατέκτησε την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου της Β’ Εθνικής με ρεκόρ 21-3, με συνέπεια να κερδίσει την άνοδο στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία του

Προπονητής : Νίκος Οικονόμου (παρέμεινε για τέταρτη χρονιά)

Ήρθαν (12) : Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ), Διονύσης Τάταρης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Σίλας Τσούμας (Tιτάνες Παλαμά), Γιάννης Μέξης (ΕΦΑΟΖ), Χρήστος Πάππος (Έσπερος Λαμίας), Αλέξης Κυρίτσης (Πανιώνιος), Γιώργος Νάκης (Καλαμάτα BC), Λευτέρης Μητσιμπόνας (Τελεθριακός),Κώστα Εζόμο (Μεγαρίδα), Jacob Wiley (Marian), Aντώνης Σιγάλας (Παναθηναϊκός), Janis Kaufmanis (Valniera, Λετονία)

Έμειναν (3) : Παναγιώτης Χατζηγιαννάκης, Λευτέρης Ζαρμακούπης, Ηλίας Καλημέρης

Έφυγαν (10) : Τάσος Δημητριάδης (Κένταυρος Λιβαδειάς), Σάκης Βεσκούκης (Πρωτέας Βούλας), Γιάννης Κυριακόπουλος (Έσπερος Λαμίας) , Κωνσταντίνος Μπόρσης ( εφηβικό ΠΑΟΚ), Δημήτρης Δουρούκης (Απόλλωνας Χαλκίδας), Κυριάκος Καρακωνσταντάκης (Εργοτέλης), Νίκος Χάλιος (Άρης Θήβας), Γιώργος Μπακέας (Πεύκη), Βαγγέλης Ζορμπάνος (ΧΒΑ), Bίκτωρας Καρακαρσάνης (Πανελευσινιακός)

Το ρόστερ:

  1. Αλκής Παππάς … 36χρ., 1,85
  2. Διονύσης Τάταρης … 24χρ., 2,04μ
  3. Λευτέρης Μητσιμπόνας … 29χρ., 1,98μ
  4.  Kώστας Εζόμο … 33χρ., 2,01μ
  5. Αλέξης Κυρίτσης … 40χρ., 1,98μ
  6.  Σίλας Τσούμας …  24χρ., 1,90μ
  7. Xρήστος Πάππος … 27χρ., 2,01μ
  8. Γιώργος Νάκης … 24χρ., 1,98μ
  9. Γιάννης Μέξης … 24χρ., 2,01μ
  10.  Αντώνης Σιγάλας… 19χρ., 1,90μ
  11. Ηλίας Καλημέρης … 20χρ., 2,06μ
  12. Janis Kaufmanis … 33χρ., 1,96μ
  13.  Παναγιώτης Χατζηγιαννάκης … 25χρ, 1,95μ
  14. Jacob Wiley … 24χρ,. 2,01μ
  15. Λευτέρης Ζαρμακούπης … 23χρ, 1,91μ

Η εκτίμηση του Basketblog: Ο στόχος του Ερμή σαφέστατα είναι η παρμονή στην κατηγορία, ιδιάιτερα από την στιγμή που πρόκειται για μία νεοφώτιστη ομάδα χωρίς εμπειρία στην κατηγορία. Ο Νίκος Οικονόμου αναμένεται να στηριχθεί πολύ στους Κυρίτση, Wiley και Kaufmanis, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι Παππάς,Ζαρμακούπης και Τάταρης. Κλείνοντας, ο στόχος της σωτηρίας για τους Βοιωτούς είναι εφικτός, ενώ αν μπορεί αυτός να επιτευχθεί χωρίς την ψυχοφθόρα διαδικασία των play out τότε η χρονιά θα έχει κυλήσει εξαιρετικά για τους νεοφώτιστους.

Πιθανές θέσεις: 7-11