Το Eurobasket 2022 ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και πλέον μπαίνουμε σε ρυθμό Εθνικών ΠρωταθλημάτωνΜπάσκετ Λιγκ και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα το 37ο πρωτάθλημα της Α2 στις 8/10 κι αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό για ακόμη μία χρονιά, καθώς πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Έτσι το basketblog.gr θα σας κάνει (αλφαβητικά) την παρουσίαση και των 16 ομάδων του πρωταθλήματος,συνεχίζοντας με τoν Κόροιβο.

Ο οργανισμός της Ηλείας αναμένεται να είναι από τις πιο ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος και φέτος, άσχετα αν έχασε σημαντικές μονάδες από την περυσινή του επιτυχημένη σεζόν. Το σύνολο του Δελέγκου φρόντισε να αντικαταστήσει τις απώλειες αυτές με καλές μεταγραφικές κινήσεις, που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα, για να μείνει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Πλήρης ονομασία: Αθλητικός Σύλλογος Αμαλιάδας Κόροιβος
Έτος ίδρυσης: 1982
Χρώματα: Μπλε – άσπρο
Έδρα: Δ.Κ.Γ. Ήλιδας (2.000 θέσεις)
Ο Κόροιβος στο διαδίκτυο: @Koroivos BC (Facebook), koroivosbc (Instagram), Koroivos BC / ΑΣΑ Κόροιβος (YouTube), koroivosbc.gr (website)

Τι έχει κάνει στην Α2: Ο Κόροιβος θα αγωνιστεί για έβδομη σεζόν στην Α2, με το πρόσημο νικών – ηττών να είναι θετικό (88-75). Η ομάδα της Αμαλιάδας έχει περάσει από διάφορες φάσεις της φετινής σεζόν, αφού την σεζόν 2013-13 τερμάτισε δεύτερος και κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο της συμμετοχής στην Μπάσκετ Λιγκ. Βέβαια οι “κυανόλευκοι” έχου βιώσει και τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική την σεζόν 2011-12. Τέλος από το 2018 κι έπειτα ο Κόροιβος έχει σταθερή παρουσία στο εν λόγω πρωτάθλημα και σταδιακά προσπαθεί να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Τι έχει κάνει την σεζόν 2021-22: Ο Κόροιβος πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία την περυσινή χρονιά, καθώς με ωραίο μπάσκετ και μεγάλες νίκες έφτασε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 17-11.

Προπονητής: Κώστας Δελέγκος (παρέμεινε για 3η χρονιά)

Ήρθαν (7):  Κωνσταντίνος Ιατρίδης (Φίλιππος Βέροιας), Ανδρέας Ρουμελιώτης (Πανιώνιος), Δημήτρης Ερμείδης (Ελευθερούπολη), Πέτρος Νοέας (Σφήκα Αμαλιάδας), Julien Lewis (Bashkimi, Κόσοβο)  , Νίκος Καμάρας  (Άρης), Δημήτρης Καραΐσκος (ΑΟΚ Χανιά)

Έμειναν (6):  Βένος Μαστόρος, Stefan Mitrovic, Νίκος Κινινής, Στέφανος Αλεξανδρόπουλος, Kοντόπουλος Χρήστος (προωθήθηκε), Τσίπας Χρήστος (προωθήθηκε)

Έφυγαν (9): Νίκος Παπαρέγκας (Ηρακλής), Στράτος Καλογερίας (Αμύντας), Αποστόλης Ναούμης (Αίας Ευόσμου), Λευτέρης Κατσαβόπουλος, Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος (Απόλλωνας Πατρών), Σάσα Κάππος (Ηumakao), Γιάννης Μιχαλούτσος (Μαρούσι), Διονύσης Τάταρης (Ερμής Σχηματαρίου), Δημήτρης Νάνος (Χαρίλαος Τρικούπης)

Το ρόστερ:

4. Μitrovic Stefan …26χρ., 1,95μ

8. Κοντόπουλος Χρήστος…19χρ.,

9. Αλεξανδρόπουλος Στέφανος… 15χρ., 1,93μ

11. Καραΐσκος Δημήτρης… 21χρ., 2,07μ

14. Ιατρίδης Κωνσταντίνος… 21χρ., 2,06μ

15. Ρουμελιώτης Ανδρέας …22χρ., 2,07μ

16. Καμάρας Νίκος…25χρ., 2,01μ

17. Βένος Μαστόρος… 24χρ., 1.93μ.

18. Noέας Πέτρος…35χρ., 2,05μ

21. Τσίπας Χρήστος…15χρ.,

23. Ερμείδης Δημήτρης…22χρ., 1,90μ

-, Julien Lewis…30χρ., 1,94μ

Η εκτίμηση του Βasketblog: Ο Κόροιβος έχασε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες από την ομάδα της περυσινής σεζόν (Μαστρογιαννόπουλος, Παπαρέγκας), αλλά και άλλες δύο κομβικές μονάδες του περυσινού ροτέισον (Κάππος,Τάταρης). Παρόλαυτα η ομάδα της Αμαλιάδας προχώρησε σε ορισμένες δυνατές μεταγραφές όπως ο Καμάρας κι ο Ιατρίδης, ενώ εκμεταλλέυτηκε και το δικαιώμα της προσθήκης δευτέρου ξένου. Έτσι το σύνολο του Δελέγκου στοχεύει ξανά στην είσοδό του στα πλέι οφ, κάτι το οποίο φαντάζει πολύ πιθανό, την ώρα που στόχος αποτελεί η κατάληψη της καλύτερης δυνατής θέσης μέσα στην οκτάδα.

Πιθανές θέσεις: 3-7