Το Eurobasket 2022 ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και πλέον μπαίνουμε σε ρυθμό Εθνικών Πρωταθλημάτων, Μπάσκετ Λιγκ και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα το 37ο πρωτάθλημα της Α2 στις 8/10 κι αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό για ακόμη μία χρονιά, καθώς πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Έτσι το basketblog.gr θα σας κάνει (αλφαβητικά) την παρουσίαση και των 16 ομάδων του πρωταθλήματος,συνεχίζοντας με τον Πανερυθραϊκό.

Το σύνολο του Δημήτρη Χουχουλή παραμένει πιστό στο μοντέλο στα πρότυπα του NCAA που εφάρμοσε από πέρυσι το καλοκαίρι κι έτσι συνέχισε να αποκτά νεαρούς παίκτες, την στιγμή που διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του περυσινού ρόστερ.

Πλήρης ονομασία: Πανερυθραϊκός Αθλητικός Σύλλογος
Έτος ίδρυσης: 1931 (το τμήμα μπάσκετ ιδρύθηκε το 1975)
Χρώματα: Κόκκινο – άσπρο
Έδρα: Κ.Γ. “Στέλιος Καλαϊτζής” (500 θέσεις)
Ο Πανερυθραϊκός στο διαδίκτυο: @PanerithraikosBasketballClub (Facebook), panerythraikosbc (Instagram), Πανερυθραϊκός BC (YouTube), panerythraikosbc.gr (website)

Τι έχει κάνει στην Α2: Ο Πανερυθραϊκός την φετινή σεζόν ετοιμάζεται για την έβδομη συνολικά και τρίτη διαδοχική συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α2. Ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων έκανε την εμφάνισή του στην κατηγορία για πρώτη φορά το 2007, ενώ έχει γνωρίσει τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική. Τέλος την καλύτερη του πορεία την πραγματοποίησε την σεζόν 2020-21 όταν και κατετάγη πέμπτος στην κανονική διάρκεια και στην συνέχεια “σκουπίστηκε” στους ημιτελικούς ανόδου από τον Ολυμπιακό Β’, ενώ έχει συνολικό ρεκόρ 87-110.

Τι έκανε τη σεζόν 2021-22: Δεδομένου ότι παρατάχθηκε με ένα ρόστερ με πολύ μικρό ηλικιακό μέσο όρο, ο Πανερυθραϊκός πραγματοποίησε ακόμη μία εξαιρετική πορεία στο εν λόγω πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 16-12.

Προπονητής: Δημήτρης Χουχουλής (παρέμεινε για 23η χρονιά)

Ήρθαν (7): Γιώργος Αρνόκουρος (Μαρούσι), Δημήτρης Παπαδημητρίου (Τρίτωνας), Γιάννης Μερμίγκης (Οίακας Ναυπλίου), Μιχάλης Μπότσης (Κάδμος Θηβών), Σωτήρης Οικονομόπουλος (Ολυμπιακός), Γιώργος Παπανδρέου (Αιγάλεω), Μανώλης Ματαλιωτάκης (Ψυχικό)

Έμειναν (7) : Τάσος Καλλιανιώτης, Κώστας Καμπουρίδης, Αλέξανδρος Σταματογιάννης, Κώστας Ευστρατίου, Μάνος Κοντούδης, Αναστάσης Κωστόπουλος, Ηλίας Μωραΐτης

Έφυγαν (7): Λουκάς Γιαρτούγολου (Απόλλωνας Σμύρνης), Χρήστος Σκάνδαλος (Πανιώνιος), Θανάσης Ντουζίδης (Αγρίνιο), Παναγιώτης Τσάμης (Ολυμπιακός), Σπύρος Παπανικολάου (ΦΕΑ), Τζουλιάνο Τόλα (Χαρίλαος Τρικούπης), Γιάννης Γκαβασιάδης (Εθνικός Πειραιά)

Το ρόστερ:

4. Μάνος Κοντούδης … 20χρ., 1.90μ.

5. Ηλίας Μωραΐτης… 21χρ., 1.90μ.

6. Τάσος Καλλιανιώτης… 39χρ., 1.93μ.

8. Αναστάσης Κωστόπουλος… 20χρ., 2μ.

12. Κώστας Καμπουρίδης… 22χρ., 2.02μ.

21. Αλέξανδρος Σταματογιάννης… 25χρ., 2.04μ.

91. Κώστας Ευστρατίου… 23χρ., 1.87μ.

-, Σωτήρης Οικονομόπουλος … 19χρ., 1,91μ

-, Γιώργος Αρνόκουρος … 21χρ., 2,04μ

-, Μιχάλης Μπότσης … 17χρ., 2,04μ

-,Δημήτρης Παπαδημητρίου … 24χρ., 2,01μ

-, Γιώργος Παπανδρέου … 26χρ., 1,90μ

-, Γιάννης Μερμίγκης … 19χρ., 2μ

-, Μανώλης Ματαλιωτάκης… 27χρ., 2,02μ

Η εκτίμηση του Basketblog: Με τον Πανερυθραϊκό να προχωρά σε καλές μεταγραφικές κινήσεις και να κρατά σχεδόν όλους τους βασικούς πάικτες του ροτέισον πλην του Τσάμη που επέστρεψε στον Ολυμπιακό μια πορεία  ανάλογης και καλύτερης πορείας της περυσινής σεζόν μοιάζει στα χαρτιά ένα εφικτό σενάριο. Βέβαια αυτός ο ισχυρισμός πρέπει να αποδειχθεί και στο γήπεδο, καθώς πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο, επομένως πολλοί αγώνες είναι αμφίρροποι, ενώ η βαθμολογία αναμένεται να έχει σημαντικές μεταβολές κάθε αγωνιστική.

Πιθανές θέσεις: 3-7