O Παπάγος κατάφερε να περάσει νικηφόρα κι από την έδρα της Καβάλας, με συνέπεια να ανέβει στο 6-4 και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο 1/3 του πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Elite League. Το εκτός έδρας ροζ φύλλο των Στρατηγών στην πόλη της Μακεδονίας ήταν κάτι το αναμενόμενο, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την εικόνα που μας έχουν δείξει οι δύο ομάδες σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Βέβαια το στοιχείο που προξένησε την μεγαλύτερη εντύπωση από αυτήν την αναμέτρηση είναι η απίστευτη εμφάνιση του Ορέστη Μπέλη, ο οποίος πραγματικά έσπασε όλα τα κοντέρ, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον ηχηρό τρόπο την αναμφισβήτητη ποιότητά του.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών και της στατιστικής ο 24χρονος φόργουορντ μέτρησε 21 πόντους, 18 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ένα κλέψιμο για μόλις ένα λάθος σε 36 λεπτά συμμετοχής. Με αυτόν τρόπο συγκέντρωσε 38 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ένα νούμερο που είναι εξαιρετικά υψηλό και του έδωσε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της δέκατης αγωνιστικής της Elite League. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η απόδοση που έπιασε ο άλλοτε παίκτης του Αμύντα στην εν λόγω αναμέτρηση κάθε άλλο παρά πυροτέχνημα είναι, καθότι η φετινή σεζόν μοιάζει η συνέχεια της αλματώδους βελτίωσης που έχει από τα προηγούμενα χρόνια.

Για να γίνουμε πιο σαφείς ο Μπέλη είναι εξαιρετικός στα περισσότερα παιχνίδια και στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα να “αποτελεί” έναν κρυφό άσο στο μανίκι του Μιχάλη Κουρή, ο οποίος δικαιώνεται απολύτως για την επιλογή του να τον επιλέξει από τον Αμύντα το προηγούμενο καλοκαίρι. Άλλωστε ο ποιοτικός καλαθοσφαιριστής σε μία ομάδα που υπάρχουν αρκετά σημεία αναφοράς στην επίθεση, αποτελεί ένας από τους κορυφαίους της σκόρερ (10,2 πόντοι), αλλά και τον πρώτο ριμπάουντερ ανά βραδιά (8,5). Ακόμη μετά το μνημειώδες 38 στο PIR στην πόλη της Μακεδονίας, είναι και ο πρώτος στην οικονομία για τον Παπάγο, μετρώντας 14,6 μονάδες στο ranking ανά βραδιά.

Πέρα από αυτά τα στοιχεία σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά (51% δίποντο, 39,3% τρίποντο), όντας ένας παίκτης που παίρνει πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες κι ευθύνες και έχει την δυνατότητα να γίνει απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ο Μπέλη έχει το στοιχείο του post up παιχνιδιού, που είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας στο σύγχρονο μπάσκετ κι ειδικότερα στο επίπεδο των Εθνικών Κατηγοριών. Βέβαια ο άσος του συγκροτήματος του Μιχάλη Κουρή μπορεί να παίξει εξίσου καλά και με πρόσωπο στο καλάθι, ενώ πολύ καλή εντύπωση προκαλεί κι η αισθητή βελτίωσή του στο περιφερειακό σουτ, αφού φέτος έχει 11/28 τρίποντα (39,3%), ενώ πέρυσι σούταρε με 26,5% (14/53), παίρνοντας αναλογικά λιγότερες προσπάθειες έξω από την γραμμή των 6,75μ.

Αναλυτικά τα στατιστικά του σε όλα τα παιχνίδια σε πόντους και ριμπάουντ:

Με Αίαντα Ευόσμου: 17 πόντοι, 4 ριμπάουντ

Με Ερμή Σχηματαρίου: 7 πόντοι, 5 ριμπάουντ

Με Ελευθερούπολη: 6 πόντοι, 4 ριμπάουντ

Με ΦΕΑ: 5 πόντοι, 13 ριμπάουντ

Με Χ. Τρικούπη: 7 πόντοι, 7 ριμπάουντ

Με Μαρούσι: 3 πόντοι, 4 ριμπάουντ

Με Ηρακλή: 7 πόντοι, 7 ριμπάουντ

Με Αμύντα: 14 πόντοι, 17 ριμπάουντ

Με Κόροιβο: 15 πόντοι, 6 ριμπάουντ

Με Καβάλα: 21 πόντοι, 18 ριμπάουντ