Το Μαρούσι ανέτρεψε διαφορά 14 πόντων απέναντι στην ΦΕΑ και τελικά επικράτησε σε ένα δραματικό παιχνίδι. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων μπορεί να επικράτησε εν πολλοίς χάρις στο κρίσιμο καλάθι του πρώτου του σκόρερ και εξαιρετικού και πρώτου του σκόρερ Βασίλη Σταυρακούκα, ωστόσο τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε κι το άλλο μέλος του περιφερειακού διδύμου του Αμαρουσίου Ορφέας Στασινός.

Συγκεκριμένα ο 24χρονος άσος ήταν εξαιρετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι, πληγώνοντας μάλιστα την ομάδα του προπονητή που τον ανέδειξε στον οργανισμό των Βορείων Προαστίων δηλαδή τον Αλέξη Καρατζά. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο άλλοτε παίκτης του Ηφαίστου Λήμνου σταμάτησε στους 18 πόντους με καλά ποσοστά (6/14 σουτ), την ώρα που έδωσε λύσεις στον τομέα των ριμπάουντ με έξι αλλά και των ασίστ με πέντε.

Μάλιστα ο Στασινός ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος για τους νεοφώτιστους στο πρώτο μέρος όταν κι είχαν μονίμως διψήφιες διαφορές, καθώς έδινε κατά κόρον λύσει στο επιθετικό κομμάτι για τους “κιτρινόμαυρους” είτε σκοράροντας ή δημιουργώντας. Ακόμη ο ικανός PG ήταν αυτός που συνέβαλε στο να μειωθεί το προβάδισμα της ΦΕΑ από τους 14 στους πέντε πόντους στα τέλη του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα να διαφοροποιηθούν αισθητά τα δεδομένα της αναμέτρησης με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Πάντως ο άσος του συγκροτήματος του Σκαραφίγκα έχει βρεθεί σε πολλές παρόμοιες βραδιές όπως η χθεσινή, συνθέτοντας στα περισσότερα παιχνίδια ένα εξαιρετικής ποιότητας δίδυμο με τον Βασίλη Σταυρακούκα. Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο Στασινός μετράει 15,2 πόντους ανά βραδιά με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας τόσο στο δίποντο (63%) όσο και στο τρίποντο (30%). Βέβαια ο ποιοτικός καλαθοσφαιριστής δεν ταλανίζει τις αντίπαλες ομάδες μόνο μέσω του σκοραρίσματος, αφού ταυτόχρονα είναι ένας εξαιρετικός δημιουργός με 5,5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Επιπλέον αν κι είναι βραχύσωμος συμβάλλει πολύ και στα ριμπάουντ με 4,6 ανά παιχνίδι, ένα στοιχείο που αποδεικνύει την διάθεσή του αλλά και την αθλητικότητά του. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι πέρα από τις επιθετικές του αρετές είναι ένας παίκτης που πιέζει πολύ καλά τον αντίπαλο χειριστή, με αποτέλεσμα να μετρά 1,2 κλεψίματα ανά βραδιά. Τέλος το γεγονός ότι είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, που αλληλοσυμπληρώνεται ιδανικά με τον Σταυρακούκα, καθιστά το Μαρούσι μία καλοκουρδισμένη επιθετική μηχανή που μπορεί να επιβληθεί επί οποιουδήποτε αντιπάλου.