Μια ιστορία στον Τρίτωνα, άκρως διδακτική που ασφαλώς θα πρέπει να μας προβληματίσει διότι έχει αρχίσει και γίνεται κανόνας στο μπάσκετ χωρίς να τρέχει τίποτα. Γράφει ο Insider

Υπάρχουν αρκετά γεγονότα που θα πάρουν το δρόμο τους αυτή την εβδομάδα αλλά ο Insider επιστρέφει για να δώσει τροφή για σκέψη. Διότι καλές είναι οι κραυγές και οι επικλήσεις στο παρελθόν («θυμάστε τι έκαναν οι άλλοι;) αλλά το μπάσκετ δεν είναι 113 ευρώ συν ΦΠΑ. Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα τα οποία ευχόμαστε να ξεπεραστούν αλλά ως τότε θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι. Διαβάσαμε πρόσφατα ότι υπάρχει σοβαρό θέμα στην εξαιρετική ομάδα του Τρίτωνα που είναι και πρωτοπόρος στην Elite League. Ο Insider για πολλούς λόγους (και δεν το κρύβει) δε θέλει απλώς να λυθεί το πρόβλημα αλλά έχει σφοδρή επιθυμία να δει την ομάδα στην Basket League. Είναι ιστορικό σωματείο, κάνει μεγάλη προσπάθεια, έχει κόσμο πιστό, παίζει σπουδαίο μπάσκετ, αλλά πρωτίστως θα πρέπει να σταματήσει να βάζει αυτογκόλ!

Το θέμα με τα οικονομικά στον Τρίτωνα δεν είναι τωρινό. Και πέρυσι και πρόπερσι είχαν τα ίδια ζητήματα. Η λογική λέει ότι από τη στιγμή που κουβαλάς χρέη σε παίκτες από προηγούμενες σεζόν, δεν είναι δυνατό να «φουσκώνεις» το μπάτζετ και να μη μπορείς ν’ ανταποκριθείς πουθενά.

Αν δεν κάνω λάθος, στους περσινούς οφείλονται 3,5 μήνες! Για τέσσερις ή πέντε, νομίζω, που είχαν ακολουθήσει τη νομική οδό, πριν από τρεις εβδομάδες βγήκε εντολή πληρωμής. Αν δεν απατώμαι υπάρχουν οφειλές και προηγούμενων (από την περσινή) σεζόν. Μήπως θα ήταν περισσότερο λογικό για τους παράγοντες του Τρίτωνα, να πάνε σε ένα λογικό και περιορισμένο μπάτζετ, να κάνουν λίγο κράτει (που λέει ο λόγος) και να προχωρήσουν συντηρητικά, εξοφλώντας παράλληλα τις παλαιότερες οφειλές; Ποιος ο λόγος που και φέτος πήγαν ψηλά; Για να χρωστούν και στους τωρινούς και στους πρώην;

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα τέλος γιατί δεν είναι ο Τρίτωνας το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά η κακοπληρωσιά, η απληρωσιά, η αφερεγγυότητα. Βεβαίως το ότι παρά τα ζητήματα που δεν είναι κρυφά, κάμποσοι παίκτες επιπέδου πείθονται και πάνε εκεί να παίξουν, είναι ακόμα ένα κομμάτι. Θα μας πείτε, θέλουν να παίξουν στην Elite League. ΟΚ, κατανοητό. Μπορεί να πιστεύουν ότι θα βρεθεί και λύση.

Επί της ουσίας καλό θα ήταν, όποιος χρωστά, σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται είτε να παρουσιάζει ένα είδος σχεδιασμού αποπληρωμής που θα πρέπει να τηρεί ευλαβικά είτε να έχει συνέπειες. Είναι κρίμα να παρατηρούνται ακόμα τέτοια φαινόμενα και να χτίζονται ομάδες με υψηλά (για την κατηγορία) μπάτζετ ενώ ήδη χρωστούν.