Ο Πανερυθραικός υπερασπίστηκε για ακόμη μια φορά την έδρα του και επικράτησε του Αίαντα Ευόσμου με 79-71 φτάνοντας έτσι στις δύο νίκες.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης αμφότεροι οι δύο προπονητές έκαναν την αποτιμήση τους για την αναμέτρηση.

Αναλυτικά, όσα δήλωσαν:

Δημήτρης Χουχουλής: «Ήταν ένα παιχνίδι, που ελέγξαμε σε όλη του τη διάρκεια. Προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, και τα καταφέραμε, όχι σε μεγάλη διάρκεια μεν, αλλά με κομμάτια στα δεκάλεπτα, όπου η άμυνά μας ήταν αυτή, που θέλουμε. Για αυτό περιορίσαμε και τον αντίπαλο στους 71 πόντους και, αν μάλιστα δεν είχαμε αυτά τα κενά διαστήματα, ίσως να μπορούσαμε να είμαστε ευχαριστημένοι με τους 65 πόντους. Στην επίθεση, επίσης, παίξαμε σε αρκετές περιπτώσεις σωστά και αυτό δεν αφορά μόνο τα καλάθια, που σκόραραμε και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην ήταν οι καλύτερες επιλογές, αλλά σε 3-4 χαρακτηριστικές μας φάσεις, που είχαμε δει στο βίντεο και αυτή την φορά κινηθήκαμε τέλεια, βγήκαν εξαιρετικά σουτ, χωρίς να ευστοχήσουμε. Αν συνεχίσουμε, όμως, να δουλεύουμε έτσι, με σωστές συνθήκες για την εκτέλεση, θα μπει και το καλάθι. Η ήττα στο Μεσολόγγι δεν ήταν σοκ, αλλά υπήρξε ο τρόπος που χάσαμε. Η φετινή Elite League δεν έχει καμία σχέση με πρωταθλήματα παλιότερα. Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες, δεν μπορείς να θεωρήσεις κάποιο παιχνίδι δεδομένο και πρέπει για 40 λεπτά να δίνεις τα πάντα, για να κερδίσεις και νε ελέγξεις τις καταστάσεις. Στο Μεσολόγγι ελέγχαμε το ματς, πήραμε κάποιες πολύ κακές αποφάσεις και, γενικά, έγιναν όλα λάθος στο δεύτερο ημίχρονο, με αποκορύφωμα τις τελευταίες φάσεις. Χάσαμε, αλλά αυτό δε λέει πολλά, καθώς αντίστοιχα εξελίχθηκε και ο αγώνας με τον Μίλωνα, όπου κερδίσαμε παρότι ο Μίλων είχε το τελευταίο σουτ. Ήταν, βέβαια, διαφορετικά σουτ, καθώς ο Μίλων έχανε, αλλά ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε την ασφάλεια της ισοπαλίας στο τελευταίο σουτ και μόνο ήρωας θα γινόταν ο παίκτης του. Το ζητούμενο είναι να μην φτάνεις μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά αντιθέτως να καθαρίζεις πιο νωρίς τα παιχνίδια, δηλαδή να τα ελέγχεις και να κατευθύνεις την τύχη τους. Συγχαρητήρια, λοιπόν, στα παιδιά, για την αντίδρασή τους. Ήταν μια δύσκολη νίκη, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για εντός έδρας ήττες. Διαχειριστήκαμε σωστά τα δεδομένα και θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε, έχοντας κι ένα νέο δύσκολο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας με τον Ηρακλή όσα μας αναλογούν στο γήπεδο».

Για το ματς με τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής είναι μια τεράστια ομάδα με κόσμο, που την αγαπά. Εμείς, όπως και πέρυσι, με απόλυτο σεβασμό στο σύλλογο αυτό, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε όσα μας αναλογούν στο παιχνίδι. Δεν έχουμε να εστιάσουμε σε κάτι διαφορετικό από τα άλλα ματς, πέρα από το ίδιο το παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια είναι ίδια και σου δίνουν δύο βαθμούς στην νίκη κι έναν στην ήττα. Πάμε, λοιπόν, για το καλύτερο».

Κώστας Δελέγκος: «Η αλήθεια είναι, ότι ήταν πολύ κακό για εμάς το πρώτο ημίχρονο, και δη στην άμυνα, όπου δεν εκτελέσαμε το πλάνο, όπως το είχαμε σχεδιάσει. Ήμασταν πολύ φοβισμένοι ακόμη και στο να ακολουθήσουμε το αμυντικό μας πλάνο. Στην επίθεση βρίσκαμε λύσεις κι αν, μάλιστα, βρισκόμασταν σε λίγο καλύτερη μέρα εκτελεστικά, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει περισσότερο. Μείναμε, όμως, στο ματς και στο δεύτερο ημίχρονο σε μεγάλα διαστήματα παίξαμε καλή άμυνα, αλλά κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση, που έδωσαν επιλογές στο transition για τον Πανερυθραϊκό, που στο γήπεδό του ξέρουμε, ότι μπορεί να τρέξει και να σουτάρει με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μπορεί να ήμασταν παρόντες στο ματς, αλλά πάντα κάτι μας έλειπε, για να προηγηθούμε. Σίγουρα μας λείπει η αυτοπεποίθηση του να διεκδικούμε την νίκη σε κάθε ματς. Σε κάθε παιχνίδι, εντός ή εκτός έδρας, πρέπει να μάθεις να κερδίζεις. Δεν μπορώ να πω, ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η νίκη του Πανερυθραϊκού είναι δίκαιη. Τους εύχομαι καλή συνέχεια σε ένα πρωτάθλημα σκληρό με μεσοβδόμαδες αγωνιστικές και ταξίδια, που σου δίνουν λίγα περιθώρια ξεκούρασης. Ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην έδρα μας και πρέπει να το κερδίσουμε, για να συνεχίσουμε προς τους στόχους μας».

Για το ματς με τον Ερμή Σχηματαρίου: «Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα προετοιμάσουμε την ομάδα, για να είναι σκληρή ειδικά στην έδρα μας, και αυτό θα κάνουμε και με τον Ερμή».