Ο Πανερυθραϊκός το περασμένο Σάββατο ήταν σαρωτικός απέναντι στον Παπάγο, με αποτέλεσμα να πετύχει την δεύτερη διαδοχική του νίκη και να ανέβει εκ νέου στην κορυφή της κατάταξης της Elite League έπειτα από ένα πολύ μικρό “διάλειμμα”. Μάλιστα η επικράτηση απέναντι στους “Στρατηγούς” έχει σημειολογικό ενδιαφέρον για το σύνολο του Δημήτρη Χουχουλή, καθότι σημείωσε 105 πόντους. που αποτελεί την κορυφαία  επιθετική επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα.

Έτσι από αυτήν την αναμέτρηση μπορεί να εξαχθεί κάλλιστα το συμπέρασμα ότι ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων είναι μία φύσει επιθετική ομάδα, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από το άνετο διπλό επί της ΦΕΑ, στο οποίο οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν πολύ κοντά σε τριψήφιο αριθμό πόντων, σταματώντας στους 96. Έτσι σε αυτό το νέο μικρό σερί ο Πανερυθραϊκός έχει το εξαιρετικό ενεργητικό των 100,5 πόντων, επομένως οι πιθανότητες για το ροζ φύλλο αυξάνονται κατακόρυφα, αφού οι αντίπαλες ομάδες συνήθως δεν έχουν την δυνατότητα να σκοράρουν τόσο πολύ, όσο επιθετικό ταλέντο κι αν διαθέτουν.

Άλλωστε η Ερυθραία έχει αποδείξει σε όλο το πρωτάθλημα ότι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επίθεση, καθότι έχει την υψηλότερη παραγωγικότητα με ενεργητικό 85,3 πόντων μέσο όρο, ενώ απολαμβάνει επίσης την πρωτιά στις τελικές πάσες με το υψηλότατο 22,1, στην αξιολόγηση με 102,1 μονάδες στα εύστοχα εντός παιδιάς σουτ με 437 και στα επιτυχημένα δίποντα με 302, την στιγμή που είναι τρίτη στα τρίποντα με 137. Τέτοια νούμερα είναι απολύτως ενδεικτικά για την ποιότητα και το ταλέντο, που διαθέτουν οι “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να μην τα περιμένουν όλα από 2-3 παίκτες, αλλά παίρνουν πολλά από πολλούς, κάτι το οποίο είναι μείζονος σημασίας στο σύγχρονο μπάσκετ.

Επίσης ο ισχυρισμός ότι ο Πανερυθραϊκός είναι μία ομάδα που επηρεάζεται από την μέρα που θα βρεθεί στην επίθεση, μπορεί να αποδειχθεί περίτρανα αν κάποιος ρίξει μία προσεκτική ματιά στις ήττες της ομάδας. Σε αυτά τα τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα των Ερυθραιωτών παρατηρούμε ότι έμειναν κάτω από τους 80 πόντους σε τρία από αυτά, καθότι “περιορίστηκαν” στους 76,77 και 79 κόντρα σε Μεγαρίδα, Ελευθερούπολη και Σχηματάρι αντίστοιχα, την ώρα που στο κίτρινο φύλλο απέναντι στον Κόροιβο σημείωσαν 82.

Με αυτόν τον τρόπο διαπιστώνουμε ότι αν μία ομάδα θέλει να έχει τύχη απέναντι στο συγκρότημα του Χουχουλή τότε θα πρέπει να ξεπεράσει το φράγμα των 80 πόντων, ένας “κανόνας” που διαψεύστηκε μόνο στην περίπτωση του Τρίτωνα, με την αρμάδα του Μιχάλη Μιχελάκου να ηττάται στην μία κατοχή, αν και πέτυχε μόλις 64 πόντους. Τέλος οι ικανότητες των περιφερειακών, αλλά και των ψηλών της ομάδας είναι τέτοιες, που οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τα εχέγγυα να παραμείνουν σε αυτά τα πολύ υψηλά στάνταρ, τα οποία δίχως καμία αμφιβολία θα τους δώσουν το πάνω χέρι στην κούρσα της τετράδας ή ακόμα και της ανόδου.

Αναλυτικά οι τοπ 5 σκόρερς:

Ματαλιωτάκης Μάνος 12,9

Καμπουρίδης Κώστας 10,7

Μωραΐτης Ηλίας 10,5

Σταματογιάννης Αλέξανδρος 9,6

Παπαδημητρίου Δημήτρης 8,8