Ο Πανερυθραϊκός φέτος δείχνει έτοιμος για το βήμα παραπάνω στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Elite League, καθότι έχοντας διατηρήσει τον κορμό του ρόστερ και προχωρώντας σε ορισμένες κινήσεις αναβάθμισης, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με το εξαιρετικό 5-1. Eπίσης ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων προέρχεται από ένα τεράστιο διπλό απέναντι στο Ψυχικό, αλλά το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο για την ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα συνδυάζονται με εξαιρετικά θελκτικό μπάσκετ για τα μάτια του κοινού.

Άλλωστε αν παρατηρήσει κάποιος τις επιθετικές επιδόσεις του Πανερυθραϊκού, τότε θα διαπιστώσει ότι οι “ερυθρόλευκοι” αποτελούν μία καλοδουλεμένη ομάδα με εξαιρετικούς αυτοματισμούς πάνω στο παρκέ, με συνέπεια να ¨πονοκεφαλιάζουν” όλες τις αντίπαλες άμυνες. Συγκεκριμένα το συγκρότημα του κόουτς Χουχουλή αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα πίσω από το Ψυχικό και την Ελευθερούπολη, μετρώντας κατά μέσο όρο 86,3 πόντους ανά παιχνίδι, ένα νούμερο που είναι τρομακτικό για τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Μάλιστα ο Πανερυθραϊκός σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα για το πρωτάθλημα της Elite League, έχει ξεπεράσει τους 80 πόντους, μετρώντας κατά σειρά 85 πόντους με τον Ηρακλή, 83 με τον Αμύντα, 82 με τον Κόροιβο, 83 με την Καβάλα, 88 με το Αγρίνιο και 97 στο ντέρμπι με το Ψυχικό. Βέβαια αυτή η επίδοση του αθηναϊκού συλλόγου κρίνεται φυσιολογική, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι είναι πρώτος στον τομέα των ασίστ, μετρώντας 22,3 τελικές πάσες ανά βραδιά.

Η ομάδα της Ερυθραίας ξεχωρίζει στο κομμάτι της δημιουργίας, καθότι έχει την τύχη να διαθέτει πολύ καλούς πασέρ στις θέσεις των γκαρντ, την ώρα που κι οι ψηλοί της έχουν έφεση στον τομέα αυτό, αφού διαβάζουν σωστά το παιχνίδι κι είναι αρκετά οξυδερκείς, με συνέπεια να μοιράζουν σωστά την μπάλα και να δίνουν εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες τους. Ακόμη η έφεση στην δημιουργία κι η γρήγορη κυκλοφορίας της μπάλας βγάζουν πολλά ελεύθερα σουτ για τους παίκτες του Πανερυθραϊκού, κάτι το οποίο εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι καλοί ομολογουμένως σουτέρ που υπάρχουν στο ρόστερ του.

Eπιπλέον η υπεροπλία στις θέσεις των ψηλών είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την αρμάδα του Χουχουλή, καθώς όλοι όσοι αγωνίζονται στο τέσσερα και στο πέντε είναι αρκετά ικανοί στην προσωπική φάση, έχουν την δυνατότητα να απειλήσουν από μακριά και συνεργάζονται αρμονικά με τους περιφερειακούς. Όλα αυτά τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν πιο πάνω αποδεικνύουν ότι ο Πανερυθραϊκός διαθέτει στο ρόστερ του παίκτες με πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά, κάτι που τον κάνει δύσκολα αντιμετωπίσιμο από όλες τις ομάδες, αφού αυτές δεν μπορούν να κρατήσουν χαμηλά όλα τα ατού του.