Για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Elite League, ο Πανερυθραικός πήρε μεγάλη και σημαντική νίκη κόντρα στη Μύκονο με 72-65. 

Μετά την αναμέτρηση, οι προπονητές των δύο ομάδων, Δημήτρης Χουχουλής και Γιάννης Τζήμας  τοποθετήθηκαν σχετικά με όσα έγιναν στο Κλειστό «Στέλιος Καλαϊτζής».

Αναλυτικά, όσα δήλωσαν:

Δημήτρης Χουχουλής: «Εμείς δεν παίξαμε… σκάκι, ούτε κάτι άλλο. Εμείς κάθε εβδομάδα προσπαθούμε, δουλεύουμε και δίνουμε ευκαιρίες στα νεότερα παιδιά. Το μπάσκετ θέλει ενέργεια, πάθος και αποφασιστικότητα. Είναι χαρά μας αυτό που έγινε και το αποτέλεσμα που πήραμε με αυτό τον τρόπο, με παιδιά γεννημένα το 2005 και το 2006 σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν έχουν γίνει παίκτες ξαφνικά, θέλουν δουλειά, υπομονή και ταπεινότητα. Ευτυχώς έχουμε μια σοβαρή διοίκηση, που υποστηρίζει αυτό που κάνει και, παρά το όποιο κόστος, θα το υποστηρίξει μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχουν μαγικά στο μπάσκετ. Η νίκη αυτή είναι απόρροια των τελευταίων τριών εμφανίσεων. Δεν ξυπνάς το πρωί και λες, ότι ξαφνικά θα νικήσεις με 30 πόντους, πρέπει να δουλεύεις κάθε μέρα. Κάθε δευτερόλεπτο είναι διαφορετικό, είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Το αποτέλεσμα με τη Μύκονο είναι, επομένως, η εικόνα της δουλειάς των τελευταίων τριών εβδομάδων».

Γιάννης Τζήμας: «Νομίζω, ότι με την άμυνα που παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο και τη γενική μας εμφάνιση, θα έπρεπε να ήμασταν μπροστά με 15-20 πόντους, αλλά η διαφορά ήταν μόνο στους 10. Αυτό έδωσε διάθεση στα παιδιά του Πανερυθραϊκού, για να επιστρέψουν στο δεύτερο ημίχρονο, με μερικά καλάθια ψυχολογίας να ανεβάζουν την απόδοσή τους σε εκείνο το διάστημα. Μας πίεσαν πολύ κι εμείς δεν αντιδράσαμε. Η εικόνα μας στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αποκαρδιωτική και σίγουρα μεγάλη ευθύνη έχω κι εγώ. Συγχαρητήρια στον Πανερυθραϊκό, εμείς θα συζητήσουμε με τη διοίκηση για το τι πρέπει να αλλάξουμε εν όψει των επόμενων αγώνων».