Ο Πανερυθραϊκός ολοκλήρωσε πριν λίγες εβδομάδες μία τρομερή πορεία στην οποία έφτασε μέχρι το Final 4, αλλά την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, καθότι ήδη αρκετοί κομβικοί παίκτες του φετινού ροτέισον αποτελούν παρελθόν. Πάντως η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή είναι έτοιμη να υλοποιήσει τις πρώτες δύο μεταγραφικές της κινήσεις, με τις πληροφορίες του basketblog.gr να αναφέρουν ότι οι Δημήτρης Τσουργιάννης (2001, 2,02μ) και Περικλής Μπαζίνας (2000, 1,97μ) απέχουν ένα βήμα πριν γίνουν κάτοικοι Νέας Ερυθραίας.

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους οι δύο καλαθοσφαιριστές διαθέτουν μεγάλη ποιότητα κι εμπειρία από την κατηγορία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την χρονιά που μας πέρασε ήταν συμπαίκτες στο Αγρίνιο. Για την ακρίβεια ο Τσουργιάννης ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας με 9,9 πόντους και 6,5 ριμπάουντ, ενώ ξεχώρισε σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική περίοδο 2021-22 όταν και ήταν μέλος του Παγκρατίου (12,9 πόντοι, 7,4 ριμπάουντ).

Από την άλλη πλευρά ο Μπαζίνας είχε θέση στο ρόστερ των Αγρινιωτών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, την ώρα που ολοκλήρωσε την περασμένη πλέον σεζόν με 6,7 πόντους και 2,1 ριμπάουντ. Ο 23χρονος περιφερειακός είναι γέννημα – θρέμμα του Απόλλωνα Πάτρας και μάλιστα έχει καταγράψει συμμετοχές με τους “μελανόλευκους” και στην Basket League, ενώ πέρα από την μέχρι τώρα πορεία του σε συλλογικό επίπεδο είναι και διεθνής με τις Μικρές Εθνικές Ομάδες.