Σε μια σημαντική ανανέωση προχώρησε ο Πανιώνιος καθώς στην ομάδα θα βρίσκεται και του χρόνου ο Γιάννης Σαχπατζίδης.

Ο έμπειρος forward έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση του Ιστορικού και θα αποτελέσει και τη νέα χρονιά έναν από τους πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα της Elite League. Φέτος, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 13,4 πόντους στο πρωτάθλημα και 15,8 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ θα συνεχίσουν την κοινή πορεία τους και στο πρωτάθλημα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν κατά την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Ο Σαχπατζίδης ήταν από τους βασικούς πυλώνες της κατάκτησης του double στη σεζόν 2022-2023. Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είχε κατά μέσο όρο 13,4 πόντους με 68,1% στα δίποντα. Επίσης ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας με 8,4 κατά μέσο όρο αλλά και πρώτος μπλοκέρ με 1,4 ανά αγώνα.

Η στατιστική του συμπληρώνεται με 1,2 ασίστ σε 23,2’ συμμετοχής.

Στη διοργάνωση του Κυπέλλου είχε κατά μέσο όρο 15,8 πόντους (62% στα δίποντα), 9,3 ριμπάουντ και 1,7 κοψίματα ενώ κατέγραψε 10 πόντους και 10 ριμπάουντ κόντρα στον Ηρακλή στον ημιτελικό του UNICEF TROPHY,  20 πόντους- 15 ριμπάουντ στον τελικό με την ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ στον τελικό αλλά και 17 πόντους- 5 ριμπάουντ στον προημιτελικό με την ΑΕΚ στο Final-8».

Στις δηλώσεις του μετά την ανανέωση ο Σαχπατζίδης τόνισε ότι ο Πανιώνιος είχε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά ενώ κάλεσε τον κόσμο και τη νέα σεζόν να στηρίξει την ομάδα:

«Είχαμε μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν καθώς καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας με την άνοδο στην Elite League και με την κατάκτηση του Κυπέλλου των Εθνικών Κατηγοριών.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είναι μια ομάδα που πρέπει πάντοτε να πρωταγωνιστεί κι αυτό δε φανερώνει απλώς το μέγεθος της ευθύνης μας αλλά και το κίνητρο που έχουμε όλοι ώστε να πετύχουμε.

Το ότι είμαι μέλος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ με κάνει να αισθάνομαι πολύ όμορφα και είμαι βέβαιος ότι θα υπερασπιστούμε αυτό που έχουμε δημιουργήσει: Το οικογενειακό κλίμα συνδυαστικά με μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Περιμένουμε τον κόσμο και πάλι να σταθεί στο πλευρό μας και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να τους δούμε όλους ευτυχισμένους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά»