Ο Παπάγος την φετινή σεζόν επανήλθε στην Elite League έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας, αφού τελευταία του παρουσία στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία ήταν την σεζόν 2017-18. Έκτοτε οι “Στρατηγοί” βρισκόντουσαν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, στο οποίο είχαν σταθερές πορείες μέχρι την εξαιρετική περυσινή σεζόν, στην οποία κατέκτησαν τον τίτλο χωρίς να λογίζονται ως ένα από τα γκραντ φαβορί.

Στην επάνοδο του στην πάλαι ποτέ Α2 το σύνολο του Μιχάλη Κουρή είχε χαμηλά την μπάλα, ωστόσο από την πρώτη στιγμή απέδειξε μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και ταυτόχρονα να έχει τον χαρακτήρα μίας fun to watch ομάδας. Η αρχή για τον Παπάγο έγινε στον Εύοσμο όταν και κατάφερε να πάρει να πάρει ένα τεράστιο διπλό κόντρα σε μία ομάδα με παρόμοιους στόχους. Μάλιστα η αθηναϊκή ομάδα πήρε αυτό το ροζ φύλλο με καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και με ενεργητικό 92 πόντων (91-92), ενώ μάλιστα είχε απωλέσει προηγουμένως και διαφορά 17 πόντων.

Στην συνέχεια οι “κυανόλευκοι” βρέθηκαν ξανά σε εξαιρετική επιθετικά ημέρα, επικρατώντας επί του Ερμή σε ένα  πολύ κλειστό παιχνίδι, στο οποίο την διαφορά έκανε ξανά η επίθεσή τους. Ακόμη ηττήθηκαν οριακά από την πολύ ποιοτική Ελευθερούπολη (91-87), ενώ στο “Σαλούν” συνέτριψε την ΦΕΑ με το ευρύ 89-66. Έκτοτε ακολούθησαν δύο εκτός έδρας ήττες από Μεσολόγγι (73-66) και Μαρούσι (91-61), στις οποίες ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων έμεινε μακριά από τα συνηθισμένα του στάνταρ, αφού σκόραρε μόλις 66 και 61 πόντους αντίστοιχα.

Παρά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα οι Παπαγιώτες απέδειξαν πως είναι πολύ σκληρά καρύδια, αφού κατάφεραν να υπερκεράσουν το εμπόδιο του πολύ ποιοτικού Ηρακλή, ο οποίος προερχόταν από να μεγάλο σερί νικών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (επτά σερί ροζ φύλλα). Βέβαια έχει σημασία και πως ήρθε αυτή η μεγάλη επικράτηση επί του Γηραιού, αφού οι παίκτες του Μιχάλη Κουρή κέρδισαν το παιχνίδι μέσα από την άμυνά τους κι όχι από το αγαπημένο τους πολύ γρήγορο παιχνίδι, κάτι που δείχνει ότι έχουν την δυνατότητα να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του εκάστοτε αγώνα και να πονοκεφαλιάσουν όποια ομάδα βρίσκεται απέναντί τους.

Με αυτόν τον τρόπο ο Παπάγος βρίσκεται στο 4-3 στο πρωτάθλημα, έχοντας κάνει μεγάλες νίκες και συνδυάζοντας τες με εξαιρετικό μπάσκετ. Μάλιστα η ομάδα των Βορείων Προαστίων έχει πάρει κι ορισμένα μεγάλα ροζ φύλλα, την στιγμή που έχει διατηρήσει αλώβητη την έδρα της, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία του πρωταθλήματος. Παράλληλα οι Στρατηγοί “έχουν” κλείσει θέση και στο Final 4 του Κυπέλλου για τις ομάδες των Εθνικών Κατηγοριών και φιλοδοξούν να είναι αυτή η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το Final 8 Της διοργάνωσης.

Όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέραμε πιο πάνω αποδεικνύουν ότι ο Παπάγος μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού δεν περίμεναν πάρα πολλοί τόσο δυναμική εκκίνηση από την αρμάδα του κόουτς Κουρή. Τέλος το πιο ενθαρρυντικό για τους Στρατηγούς είναι ότι έχουν τα εχέγγυα να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, αφού διαθέτουν μία έδρα από την οποία δεν μπορεί να περάσει εύκολα κανείς, ενώ δείχνουν ότι μπορούν να υπηρετήσουν τον πολύ θελκτικό τρόπο παιχνιδιού που έχουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος!