Το Ψυχικό κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό του αγώνα στην Ερυθραία και με οδηγό την ατσάλινή άμυνά του έφτασε σε μία πολύ άνετη επικράτηση απέναντι στον πρωτοπόρο Πανερυθραϊκό. Πάντως το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα βρήκε κι επιθετικά τις λύσεις όταν τις χρειάστηκε, με τους Rolando Segu και Γιάννη Αθανασούλα να είναι στην ζώνη του λυκόφωτος. Βέβαια, ο Αμερικανός γκαρντ έκανε την διαφορά για την ομάδα του, πιάνοντας σε ακόμη ένα ματς πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης σε όλους τους τομείς.

Για την ακρίβεια, ο 23χρονος καλαθοσφαιριστής αναστάτωσε την άμυνα του συνόλου του Χουχουλή ειδικά με τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, αφού σημείωσε 25 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (11/19 σουτ | 2/5 τρίποντα), την στιγμή που αξίζει να σημειώσουμε ότι ήταν κομβικός στον τομέα της δημιουργίας με πέντε ασίστ. Ακόμη ήταν συνεπέστατος και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αφού έκανε τρία κλεψίματα, μάζεψε έξι ριμπάουντ και με αυτόν τον τρόπο ο προπονητής του δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει και τον κράτησε στο παρκέ 37:30 λεπτά, παρά τον γνωστό περιορισμό που υπάρχει στον χρόνο των ξένων.

Βέβαια οι περισσότερες εμφανίσεις του άσου των “κυανοκιτρίνων” αποτελούν αντικείμενο ευχάριστης συζήτησης, καθότι αν και βρίσκεται στην rookie του επαγγελματική χρονιά, έχει καταθέσει με τον καλύτερο τρόπο τα διαπιστευτήριά του. Άλλωστε ενδεικτικό της ποιότητάς του είναι το γεγονός ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ της κατηγορίας με 413 πόντους συνολικά (19,7 πόντοι ανά βραδιά), ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε κανένα από τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί δεν έχει μείνει κάτω από τους 12 πόντους. Αυτή η εκτελεστική του δεινότητα προέρχεται από την τρομερή του έφεση στο παιχνίδι 1vs1, αφού πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο παίκτη με εκρηκτικό πρώτο βήμα.

Έτσι η αντιμετώπισή του από τις αντίπαλες άμυνες είναι ένας πολύ δύσκολος γρίφος για αυτές διότι ο Segu έχει την ικανότητα να σουτάρει αρκετά συνεπώς και από την περίμετρο (36,6% το ποσοστό του από το τρίποντο), την ώρα που μπορεί να διαβάσει αρκούντως ικανοποιητικά και πιθανές αμυντικές προσαρμογές προς το πρόσωπό του. Χαρακτηριστικό είναι ότι παίρνει καλό βαθμό και στον τομέα της δημιουργίας με 3,8 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ παρά το γεγονός ότι ξοδεύει μεγάλο μέρος της ενέργειάς του στο μπροστά μέρος του παρκέ, προσπαθεί πολύ να είναι χρήσιμος και στα μετόπισθεν με τα 3,6 ριμπάουντ και τα 1,1 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Τέλος αν συνεχίσει σε τόσο υψηλές πτήσεις και στο υπόλοιπο της σεζόν τότε το Ψυχικό θα συνεχίσει να είναι πάρα πολύ δυνατό στην περιφέρεια, επομένως οι πιθανότητες του για μία νέα διάκριση θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.