Το Ψυχικό έχει εκκινήσει πολύ δυναμικά την σεζόν στο πρωτάθλημα της Elite League, καθότι το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-1 και δείχνει και φέτος έτοιμο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εν λόγω Λίγκα. Μάλιστα το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο για τον οργανισμό των Βορείων Προαστίων είναι η εξαιρετική του επιθετική εικόνα, καθώς στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μετράει την πολύ υψηλή επίδοση των 89,8 πόντων ανά βραδιά, την στιγμή που στα τρία από αυτά έχει ξεπεράσει τους 90 πόντους.

Ένας από τους λόγους που οι “σκίουροι” σκοράρουν τόσο πολύ στις μέχρι τώρα επίσημες υποχρεώσεις τους είναι ο βραχύσωμος γκαρντ Ronaldo Segu (1999,1,82), ο οποίος μετράει 17,5 πόντους με 3,2 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Ακόμη ο Αμερικανός άσος σουτάρει εξαιρετικά για περιφερειακό, αφού έχει το πολύ υψηλό για περιφερειακό 53,8% στα δίποντα (21/39) αλλά και το ικανοποιητικό 35,5% στα τρίποντα (6/17).

Βέβαια όπως η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών έτσι και ο νεαποκτηθείς άσος του Ψυχικού κάνει μερικά πράγματα στο παρκέ που δεν μπορούν να καταγραφούν στην στατιστική υπηρεσία. Για παράδειγμα όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και λίγο τον εκρηκτικό καλαθοσφαιριστή αντιλαμβάνονται άμεσα την τρομερή ικανότητά στον 1vs1. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Segu δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα από μόνο έναν αμυντικό, διότι είναι τόσο γρήγορος στο πρώτο βήμα που εύκολα ή δύσκολα θα μπορέσει να τελειώσει τις φάσεις.

Επομένως για τον περιορισμό του είναι πιθανό να απαιτούνται διάφορες σύνθετες αμυντικές τακτικές (π.χ jumb to the ball άμυνα), ωστόσο με αυτόν τον τρόπο ο αντίπαλος προπονητής ενδέχεται να δώσει το δικαίωμα σε άλλους παίκτες της πεντάδας να του δημιουργήσουν ζητήματα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το Ψυχικό έχει στελεχώσει το ρόστερ του με πολύ καλούς σουτέρ, επομένως η ποιότητα του Segu μπορεί να τους δημιουργήσει σημαντικό αριθμό ελευθέρων σουτ. Επιπλέον είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι παρά την έφεσή του στις διεισδύσεις είναι κι ένας πολύ καλός σουτέρ, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είχε ποσοστό ευστοχίας πάνω από 50% στους αγώνες απέναντι σε Κόροιβο και Καβάλα.

Ο Αμερικανός άσος έδειξε όλα αυτά τα στοιχεία του με το “καλησπέρα”, καθότι στην πρεμιέρα της Elite League σταμάτησε στους 26 πόντους και τις τέσσερις ασίστ κόντρα στον Κόροιβο, με αποτέλεσμα να παραλάβει το βραβείο του MVP της αγωνιστικής. Τέλος σε κανέναν από τους τέσσερις αγώνες δεν έχει πέσει κάτω από διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ στην χθεσινή άνετη επικράτηση της ομάδας του επί του Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποίησε ακόμη μία πληθωρική εμφάνιση με 14 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ.