Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος είναι από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους γκαρντ που μπορεί κάποιος να βρει στις μικρές ηλικίες της χώρας μας, καθότι έχει πολλές παρουσίες με τις μικρές Εθνικές της χώρας μας, την ώρα που έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια στα παιδοεφηβικά πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, ενώ την περυσινή σεζόν ήταν στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών, παίρνοντας μάλιστα κάποιον χρόνο συμμετοχής σε μερικά παιχνίδια.

Παρόλα αυτά την φετινή σεζόν οι Πειραιώτες αποφάσισαν να τον δώσουν δανεικό σε μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της Elite League τον Πανερυθραϊκό, αφού ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων εμπιστεύεται τα νέα παιδιά, επομένως ο 19χρονος περιφερειακός θα έπαιρνε τις κατάλληλες παραστάσεις, για να επιστρέψει πιο “ψημένος” στους “ερυθρολεύκους”. Η επιλογή των νταμπλούχων Ελλάδος φαίνεται να δικαιώνεται μέχρι στιγμής, καθότι ο 19χρονος άσος είναι ένα σημαντικό γρανάζι στην καλοκουρδισμένη μηχανή των πρωτοπόρων της δεύτερης τη τάξει Εθνικής Κατηγορίας.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών, ο νεαρός παίκτης αγωνίζεται για περίπου 14 λεπτά κάθε παιχνίδι και μετρά 7,4 πόντους αρκετά καλά ποσοστά (45,8% στα δίποντα, 47,4% στα τρίποντα), ενώ συνεισφέρει σημαντικά στον τομέα των ριμπάουντ (2,8), αλλά και των ασίστ (1). Μάλιστα όπως φαίνεται κι από τον χρόνο συμμετοχής του ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές έρχεται συνήθως από τον πάγκο, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο παρκέ και να έχει πολλές φορές τον ρόλο του game changer.

Ενδεικτικό είναι ότι στο τελευταίο νικηφόρο παιχνίδι του Πανερυθραϊκού με τον Χαρίλαο Τρικούπη ο καλαθοσφαιριστής που ανήκει στον Ολυμπιακό, έκανε την διαφορά από τον πάγκο, αφού πέτυχε 17 πόντους (6/10 σουτ), μοίρασε τρεις ασίστ, πήρε τρία ριμπάουντ κι έκανε και δύο κλεψίματα σε μόλις 19 λεπτά συμμετοχής. Βέβαια ο φέρελπις περιφερειακός έχει αποδείξει τον χαρακτηρισμό που το αποδώσαμε στον τίτλο και σε άλλα παιχνίδια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί το ντέρμπι απέναντι στο Ψυχικό.

Συγκεκριμένα ο Οικονομόπουλος έκανε την διαφορά σε ένα πολύ κρίσιμο και κλειστό παιχνίδι, αφού μέτρησε 19 πόντους (7/11 σουτ| 3/3 τρίποντα) και πέντε ριμπάουντ στα 18′ που έμεινε στο παρκέ. Ακόμη ο ικανός γκαρντ ήταν πολύ αποτελεσματικός απέναντι και στον Αμύντα (12 πόντοι, 4/4 τρίποντα), αποδεικνύοντας ότι έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε μία πάρα πολύ πολύτιμη μονάδα για το σύνολο του Χουχουλή, διότι διαθέτει κάτι παραπάνω από σταθερό περιφερειακό σουτ, την στιγμή που μπορεί να απειλήσει και μέσω διεισδύσεων, ενώ είναι αρκετά αποτελεσματικός στην άμυνα, εξαιτίας της καλής σωματοδομής του.

Αναλυτικά οι αγώνες του κι οι επιδόσεις του σε πόντους και τρίποντα:

Με Ηρακλή: ο πόντοι, ο /2 τρίποντα

Με Αμύντα: 12 πόντοι, 4/4 τρίποντα

Με Κόροιβο: 2 πόντοι, 0/0 τρίποντα

Με Καβάλα: 2 πόντοι, 0/1 τρίποντα

Με Αγρίνιο: 4 πόντοι, 0/3 τρίποντα

Με Ψυχικό: 19 πόντοι, 3/3 τρίποντα

Με Τρίτωνα: 3 πόντοι, 1/3 τρίποντα

Με Χαρίλαο Τρικούπη: 17 πόντοι, 1/3 τρίποντα