Η Ελευθερούπολη απέδωσε εξαιρετικά στην άμυνα στο δεύτερο μέρος και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με το Αγρίνιο, με συνέπεια να αποδράσει με ένα πολύ μεγάλης σημασίας διπλό στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, να παραμείνει στην κορυφή έστω και σε ισοβαθμία και να κάνει ακόμη ένα βήμα τετράδας. Βέβαια το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου έπιασε αρκετά υψηλά στάνταρ και στο μπροστά μέρος του παρκέ, καθότι είχε μία τετράδα παικτών σε δαιμονιώδη κατάσταση (Τουτζιαράκης – Ναούμης – Σκουλίδας – Γράβας), ωστόσο ο καλαθοσφαιριστής που ξεχώρισε λίγο παραπάνω από τους προαναφερθέντες ήταν ο “πύργος” της ομάδας Σταύρος Τουτζιαράκης.

Για την ακρίβεια ο 35χρονος σέντερ έκανε την διαφορά κάτω και από τις δύο ρακέτες, αλλά στο μπροστά μέρος του παρκέ ήταν πραγματικά ασταμάτητος και προξένησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του οργανισμού της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο πρώην άσος της Κύμης σημείωσε 20 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (7/10 σουτ | 1/2 τρίποντα), την ώρα που έφθειρε σε σημαντικό βαθμό και τους αντίπαλους ψηλούς και παράλληλα δημιούργησε σημαντικό αριθμό ελεύθερων σουτ για τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους (μοίρασε τρεις ασίστ για τρία λάθη), που ειρήσθω εν παρόδω διαθέτουν αξιοσημείωτη ικανότητα στο περιφερειακό σουτ. Πέρα από την πάρα πολύ καλή του επιθετική συγκομιδή, ο Τουτζιαράκης κυριάρχησε για ακόμη μία φορά τους αιθέρες, διότι μάζεψε τα 18 από τα 38 ριμπάουντ της ομάδας του και κατέγραψε ακόμη ένα ηχηρό double – double μέσα στην σεζόν.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό και από τον τίτλο του κειμένου η εν λόγω εμφάνιση του ποιοτικού ψηλού ήταν άλλη μία μέρα στην δουλειά για εκείνον, διότι την φετινή αγωνιστική περίοδο βρίσκεται μονίμως στην ζώνη του λυκόφωτος για τον ΓΣΕ, έχοντας μάλιστα απίστευτους μέσους όρους. Συγκεκριμένα ο Τουτζιαράκης σημειώνει 16,2 πόντους (60,4% δίποντο, 33,3% τρίποντο) και μαζεύει 10,3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ παράλληλα μοιράζει τρεις ασίστ και υποπίπτει σε 3,7 σφάλματα, με αποτέλεσμα να “γράφει” το ασύλληπτο 20,2 στο PIR. Οι έξοχες αυτές επιδόσεις του καλαθοσφαιριστή της Ελευθερούπολης είναι απολύτως λογικές, καθότι πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ μεγάλη ικανότητα στο να τελειώνει τις φάσεις στο low post, την στιγμή που διαθέτει και πολύ υψηλό μπασκετικό iq, με αποτέλεσμα να μπορεί να “διαβάζει” σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πιθανά double -team των αντιπάλων. Επιπλέον πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει την ευχέρεια να απειλεί και από μακρινή απόσταση, ενώ αν συνεχίσει να είναι το ίδιο επιδραστικός για την ομάδα του τότε οι Καβαλιώτες θα έχουν σημαντικές πιθανότητες, για να υλοποιήσουν το “όνειρο” της ανόδου στην Basket League.