Η ήττα της Ελευθερούπολης από το Μαρούσι χαροποίησε δεδομένα τον Τρίτωνα, ο οποίος παρέμεινε μόνος αήττητος στην κορυφή με τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Η ομάδα των Σεπολίων προέρχεται από ένα μεγάλο διπλό απέναντι στο Αγρίνιο κόντρα σε μία πολύ ποιοτική ομάδα και τα κατάφερε εν πολλοίς χάρις στην εξαιρετική της αποτελεσματικότητα έξω από την γραμμή των 6,75μ.

Συγκεκριμένα το σύνολο του Μιχελάκου σούταρε με το εξαιρετικό 43,5% (10/23) έξω από την περίμετρο, την στιγμή που οι Αιτωλοακαρνάνες είχαν το ισχνό 22,7% (5/22). Βέβαια το συγκεκριμένο υψηλό ποσοστό στα περιφερειακά σουτ δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την αθηναϊκή ομάδα, που αποτελεί μία από τις πιο συνεπείς ομάδες σε αυτόν τον τομέα στο πρωτάθλημα, καθότι το ποσοστό της σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές αγγίζει το κάτι παραπάνω από πολύ ικανοποιητικό 38,5%.

Στους υπόλοιπους τρεις αγώνες ο Τρίτων ήταν εξίσου αποτελεσματικός από το τρίποντο κι ειδικά στην αναμέτρηση με τον Κόροιβο, που ήταν η πιο κλειστή που έχει δώσει μέχρι τώρα κι η έκβασή της κρίθηκε στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα. Σε εκείνη την αναμέτρηση οι “κυανόλευκοι” είχαν το εξαιρετικό 45,8% στα τρίποντα (11/24) και έτσι κατάφεραν να αποδράσουν από μία πολύ δύσκολη έδρα. Πάντως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ο αθηναϊκός οργανισμός είναι λίγο χειρότερος σε αυτόν τον τομέα εντός έδρας, καθότι στο κλειστό του Στρέφη πάντα ανεβάζει στροφές σε σχέση με τα παιχνίδια εκτός των τειχών.

Για να γίνουμε πιο σαφείς ο Τρίτων περιορίστηκε στο 31,8% (7/22) στον Αμύντα σε ένα παιχνίδι, στο οποίο όμως κυριάρχησαν οι άμυνες και οι δύο ομάδες έμειναν χαμηλά στο σκοράρισμα. Ακόμη στο έτερο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα οι “κυανόλευκοι” παρότι πέτυχαν 93 πόντους, το έκαναν χωρίς να είναι πολύ εύστοχοι έξω από την γραμμή των 6,75μ, αφού είχαν 10 επιτυχημένες προσπάθειες σε 30 σουτ. Τέλος αυτές οι επιδόσεις είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενες, καθώς ο Μιχάλης Μιχελάκος έχει στελεχώσει το ρόστερ του με αρκετούς παίκτες που μπορούν να απειλήσουν τουλάχιστον συνεπώς από μακριά.