Ο Τρίτων παρά το γεγονός ότι άλλαξε εντελώς πρόσωπο κατά την διάρκεια της φετινής offseason και έριξε κατά πολύ τον ηλικιακό μέσο, βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας με έπειτα από δεκατρείς αγωνιστικές, έχοντας το εξαιρετικό 10-3. Μάλιστα το Σάββατο η ομάδα των Σεπολίων κατάφερε να διατηρηθεί μόνη της στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, καθότι επικράτησε επί του Παπάγου στο “Σαλούν”, σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο το εντός έδρας αήττητου των εξαιρετικών και φέτος “Στρατηγών”.

Ο κύριος λόγος που το συγκρότημα του Μιχελάκου μπόρεσε να φύγει αλώβητο από την καυτή έδρα του οργανισμού των Βορείων Προαστίων δεν είναι άλλος από την άμυνα του, καθότι κράτησε μία φύσει επιθετικά ομάδα ( πέμπτη καλύτερη επίθεση κι ειδικά εντός των τειχών αυξάνει ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητά της) μόλις στους 67 πόντους. Μάλιστα το σύνολο του Μιχάλη Κουρή έμεινε αρκετά χαμηλά όχι εξαιτίας του παράγοντα της αστοχίας (ίσα – ίσα που βρέθηκε σε πολύ καλή εκτελεστικά ημέρα με 25/55 σουτ, αλλά επειδή ο Τρίτων κατάφερε να του περιορίσει κατά πολύ την δημιουργία (11 ασίστ για 16 λάθη είναι χαμηλό νούμερο ειδικά για μία ομάδα που βρίσκεται στην τετράδα των τελικών πασών) και ταυτόχρονα να το κερδίσει κατά κράτος στην μάχη των αιθέρων (50-23 ριμπάουντ), κάτι που σημαίνει ότι οι φιλοξενούμενοι στην εν λόγω αναμέτρηση είχαν πολύ περισσότερες κατοχές στην διάθεσή τους.

Οι συγκεκριμένες επιδόσεις αναμφίβολα δεν συνιστούν κάτι πρωτόγνωρο για την ιστορική αθηναϊκή ομάδα, που παρά το αστείρευτο επιθετικό ταλέντο που διαθέτει καταφέρνει να επικρατεί στους αγώνες της, λόγω της εξαιρετικής της αμυντικής λειτουργίας. Συγκεκριμένα οι Σεπολιώτες σε κανένα τους φετινό παιχνίδι δεν έχουν επιτρέψει στους αντιπάλους τους να ξεπεράσουν τους 75 πόντους (μόνο το Ψυχικό και η Μεγαρίδα έφτασαν αυτό το νούμερο), κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως αποκτούν το πάνω χέρι για να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στην εκάστοτε συνάντηση.

Χαρακτηριστικό ακόμη είναι ότι η αθηναϊκή ομάδα έχει πάρα πολύ μικρό παθητικό, αφού δέχεται ανά παιχνίδι μόλις 66,2 πόντους, επομένως οι δέκα νίκες στα δεκατρία παιχνίδια φαντάζουν ένα πολύ λογικό νούμερο με τέτοιες επιδόσεις. Βέβαια σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα του Τρίτωνα παίζει καθοριστικό ρόλο και η πρωτιά στα “σκουπίδια” με 571 (35 παραπάνω από το δεύτερο Αίαντα), αφού με αυτόν τον τρόπο περιορίζει σε σημαντικό τον αριθμό των επιθέσεων των αντιπάλων. Τέλος σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την πιεστική περιφερειακή άμυνα του συγκροτήματος του Μιχελάκου, που συνδυάζεται άψογα με την ευχέρεια των ψηλών να προσφέρουν τα μέγιστα στα μετόπισθεν, με το πλέον τρανό παράδειγμα να αποτελεί ο Milovan Draskovic, του οποίου η παρουσία στο ζωγραφιστό είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για οποιονδήποτε παίκτη θέλει να πλησιάσει κοντά στην ρακέτα.