Η Μύκονος επιβλήθηκε με 77-62 επί της ΦΕΑ σε φιλική αναμέτρηση που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Ο γκαρντ των Κυκλαδιτών Άγγελος Τσάμης λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε δηλώσεις στην σελίδα της ΦΕΑ και τόνισε ότι το σύνολο του Καρατζά έχει ως μεγάλο πλεονέκτημα την ομοιογένεια.

Ακόμη τόνισε ότι κλειδί για μία επιτυχημένη πορεία της αθηναϊκής ομάδας στην Α2 θα είναι η έδρα της, ενώ ξεχώρισε ως φαβορί ανόδου στην Βasket League την Ελευθερούπολη και τον Τρίτωνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΦΕΑ έχει ομαδική συνοχή κι αυτό είναι το πλεονέκτημά της…»

ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΡΑΤΖΑ Ο ΠΟΛΥΠΕΙΡΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΜΗΣ
Το αξιόμαχο σύνολο του Γιάννη Τζήμα, τον ΑΟ Μυκόνου (ΑΟ Μυκόνου BC) αντιμετώπισε στο τελευταίο της, μέχρι το επόμενο, φιλικό τεστ η ΦΕΑ εν όψει της πρεμιέρας της και την παρθενική της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα της Α2.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο σύλλογος της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας αντιμετώπισε κυκλαδίτικο σωματείο στην ιστορία της.
Η πρώτη ήταν σε φιλικό με αντίπαλο τον Πανναξιακό ΑΟΝ στις 3/10/2015 (ήττα με σκορ 70-69), ακολούθησαν οι τρεις αναμετρήσεις με τον ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια” για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής στις 24/11/2019 (ήττα με σκορ 79-72), οι περυσινές στην Β’ εθνική στις 5/12/2021 (ήττα με σκορ 80-77) και στις 27/3/2022 (νίκη με σκορ 105-93 στην παράταση) και τέλος το πρόσφατο φιλικό με τον ΑΟ Μυκόνου (ήττα με σκορ 77-62).
Απέναντι στην ΦΕΑ βρέθηκε ένας παίκτης με πλούσιο βιογραφικό και παραστάσεις εντός κι εκτός συνόρων. Που έχει γράψει την δική του ιστορία στον χώρο, που αγαπάει το μπάσκετ, το γουστάρει αυτό που κάνει και για αυτό έχει διάρκεια στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ τόσα πολλά χρόνια.
Ο λόγος για τον Άγγελο Τσάμη (Άγγελος Τσάμης – Tsamelo)! Ο γεννημένος στις 2 Οκτωβρίου 1981 στην Κάτω Αχαΐα έμπειρος καλαθοσφαιριστής οδήγησε μετά από μία ξέφρενη πορεία την περυσινή σεζόν την Μύκονο από τη Γ’ στη Β’ εθνική, ενώ ως προπονητής του τμήματος των κορασίδων της ομάδας μπάσκετ του νησιού των ανέμων κατάφερε να πάρει την 3η θέση στο φάιναλ φορ της ΕΣΚ Κυκλάδων (ΕΣΚΚ).

Ο πρώην άσος της Ολυμπιάδας Πατρών, της ΑΕΚ, του Κολοσσού Ρόδου, της γαλλικής Λιμόζ, του Κολοσσού Ρόδου, του Προμηθέα Πατρών, του Χολαργού, της Αχαγιάς ’82 και του Απόλλωνα Πατρών λίγο μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας “Απόστολος Κόντος” μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ στο Facebook για την εικόνα που σχημάτισε για το σύνολο του Αλέξη Καρατζά.
Άγγελε, ποια είναι η εικόνα που αποκόμισες από τη ΦΕΑ ως αντίπαλός της, παρότι το ματς ήταν φιλικού χαρακτήρα;

«Η ΦΕΑ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Βασισμένη σε έναν κορμό που παιδιών που παίζουν χρόνια μαζί. Αυτή είναι και η δύναμη αυτής της ομάδας. Η ομαδική συνοχή θα δώσει πλεονέκτημα σε συνάρτηση με άλλες ομάδες που χτίζονται τώρα. Μου άρεσε πολύ η αγωνιστικότητα των παιδιών αυτών και η τεχνική που ακολούθησε ο προπονητής τους. Τους εύχομαι να καταφέρουν όλους τους στόχους τους».
Βάση εμπειρίας, ποιο θεωρείς ότι είναι το σημείο “κλειδί” ώστε να σταθεί επάξια η ΦΕΑ σε ένα άγνωστο για εκείνη πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό της Α2;

«Εκτιμώ πως βασικός παράγοντας θα παίξει σίγουρα η έδρα της. Εκεί, θα πρέπει να δώσουν σημασία και να μην κάνουν στραβοπατήματα. Κι έπειτα θα έρθουν όλα! Όσο για το μεταξύ μας φιλικό ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Πραγματικά νομίζω ότι πρέπει έχουμε τέτοιους αντιπάλους, πόσο μάλλον τη ΦΕΑ που έκανε μία καταπληκτική πορεία πέρυσι στη Β’ εθνική που συμμετέχουμε εμείς φέτος».

Αν και είναι πολύ νωρίς, υπάρχει κάποια ομάδα από την Α2 που μπορείς να χρίσεις από τώρα ως φαβορί για την άνοδο στην Basket League;
«Προσωπικά θεωρώ ότι το προβάδισμα αν και είναι νωρίς το έχει η Ελευθερούπολη και ο Τρίτωνας. Έχουν φτιάξει πολύ δυνατές ομάδες βάση ρόστερ και αναμένουμε να δούμε αν θα βγω αληθινός!».