Ο Παπάγος κατάφερε να επιβληθεί στο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι επί της Μεγαρίδας, με αποτέλεσμα να κλείσει τον πρώτο γύρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και με το εξαιρετικό ρεκόρ των εννιά νικών σε δεκαπέντε παιχνίδια. Οι “Στρατηγοί” αναμφίβολα αποτελούν την πιο ευχάριστη έκπληξη των πρώτων δεκαπέντε αγωνιστικών της Elite League, ενώ έχουν αναδείξει αρκετούς πρωταγωνιστές στα περισσότερα τους παιχνίδια. Πάντως αυτός που βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στην ζώνη του λυκόφωτος για την ομάδα του είναι ο εξαιρετικός Αμερικανός γκαρντ Tyler Peterson.

Κατ’ αρχάς ο άλλοτε καλαθοσφαιριστής της αλβανικής Teuta (από εκεί ήρθε το καλοκαίρι στους “Στρατηγούς”) ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στο χθεσινό κομβικό ροζ φύλλο απέναντι στον οργανισμό της Δυτικής Αττικής, αφού συνέβαλε σημαντικά τόσο στον τομέα του σκοραρίσματος με 17 πόντους (7/14 σουτ), ενώ όπως συνήθως βοήθησε τόσο στον τομέα των ριμπάουντ (πέντε) όσο και σε αυτόν των ασίστ με τέσσερις. Αυτές οι εμφανίσεις είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για τον 25χρονο γκαρντ, κάτι το οποίο αναφέραμε και πιο πάνω και αποδεικνύεται περίτρανα από την τρομερή στατιστική του εικόνα. Για του λόγου το αληθές ο Peterson είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 15,7 πόντους μέσο όρο (μάλιστα έχει θέση και στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ), ενώ μαζεύει 4,7 ριμπάουντ και δίνει 3,2 ασίστ ανά παιχνίδι και συγκεντρώνει 15,1 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (πρώτος στην ομάδα του).

Επιπλέον το θετικό για τον Μιχάλη Κουρή και την ομάδα του είναι το γεγονός ότι ο κομβικότατος και ποιοτικότατος αυτός παίκτης βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, στις οποίες έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο τα στατιστικά του. Συγκεκριμένα ο αθλητής του Παπάγου σταματά στους 18,2 πόντους, τα 4,8 ριμπάουντ και τις 3,4 ασίστ, με συνέπεια να βοηθήσει την ομάδα του να βγάλει με μεγάλη επιτυχία το πολύ δύσκολο αυτό πρόγραμμα (τρεις νίκες σε πέντε παιχνίδια), στο οποίο είχε αντιπάλους πολύ ισχυρές ομάδες και με αυξημένο κίνητρο όπως το Αγρίνιο, το Ψυχικό, ο Τρίτων, ο Πανερυθραϊκός και η Μεγαρίδα. Γενικότερα ο Peterson διαθέτει χαρακτηριστικά στο παιχνίδι που τον καθιστούν τόσο απαραίτητο γρανάζι στα πλάνα του προπονητή του, καθότι πρόκειται για έναν πολύ αθλητικό και δυναμικό γκαρντ, ο οποίος έχει έφεση στο κάθετο παιχνίδι (μπορεί ακόμη και να παίξει με πλάτη) και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, τα οποία καταλήγουν είτε σε δικό του καλάθι είτε (ενδεχομένως) σε ασίστ.

Επίσης ο Αμερικανός αν και δεν προτιμά να σουτάρει πολύ από μακριά, καθώς δεν είναι αυτό το δυνατό του σημείο, έχει καταφέρει να πετύχει εννιά σουτ στα 21 που έχει επιχειρήσει, κάτι που μεταφράζεται στο αξιοπρεπέστατο 43%. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο στον αντίπαλο να του αφήσει λίγο χώρο, με στόχο να ανακόψει το τρομερό του drive. Tέλος πρόκειται και για έναν πολύ δυσκολοκατάβλητο αμυντικό, επομένως είναι ευχής έργο για τον Μιχάλη Κουρή και τον Παπάγο να συνεχίσει στις υψηλές πτήσεις και να οδηγήσει την ομάδα του σε νέες υπερβάσεις.