Ο Τyus Jefferson ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας το περυσινό καλοκαίρι για λογαριασμό του Αίαντα Ευόσμου κι από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Παπάγο έδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά για τους Θεσσαλονικείς. Συγκεκριμένα ο 25χρονος PG μπορεί να είδε την ομάδα του να μην ολοκληρώνει την μεγάλη ανατροπή απέναντι στην ομάδα των Βορείων Προαστίων, ωστόσο ο ίδιος έκανε μία μυθική εμφάνιση με  35 πόντους, 13/20 δίποντα και 15/28 σουτ συνολικά.

Βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο ο Αμερικανός γκαρντ δεν επανέλαβε παρόμοιες εμφανίσεις όπως αυτές που προαναφέραμε, ωστόσο συνέχισε σε υψηλές πτήσεις (έβδομος σκόρερ στο πρωτάθλημα, 18 πόντοι μέσο όρο) και είναι ξεκάθαρα ο κύριος επιθετικός πόλος του συνόλου του Χατζούλη. Μάλιστα ο Jefferson απέδειξε περίτρανα και στο κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στο Αγρίνιο, το πόσο κομβικός είναι για την ομάδα του, αφού ο 25χρονος καλαθοσφαιριστής ήταν ο πρώτος σκόρερ στην εν λόγω αναμέτρηση και ο κύριος εκφραστής του ξεσπάσματος των “ερυθρόλευκων” στα μέσα της τέταρτης περιόδου.

Συγκεκριμένα ο ποιοτικός καλαθοσφαιριστής μέτρησε απέναντι στους Αιτωλοακαρνάνες 22 πόντους με 9/21 σουτ (9/17 δίποντα), την ώρα που είχε τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ, τέσσερα κλεψίματα για μόλις ένα λάθος στα 37 λεπτά που αγωνίστηκε. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι ο Jefferson πέτυχε του 12 από τους 22 πόντους στο διάστημα 33′-37′ όταν και ο Αίας έτρεξε ένα επιμέρους 18-3 και μετέτρεψε το εις βάρος του 49-53 στο υπέρ του 67-56, που του εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι επιδόσεις του άσου του οργανισμού της Θεσσαλονίκης είναι φυσιολογικές, καθότι αποτελεί έναν παίκτη με πολύ γρήγορο παίκτη, που μπορεί να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσει πολλά ρήγματα, τα οποία είτε εκμεταλλεύεται ο ίδιος είτε δημιουργεί ελεύθερα σουτ για τους συμπαίκτες του. Επιπλέον είναι και ένας πολύ συνεπής δημιουργός, ενώ ένα πολύ καλό του στοιχείο πέρα από τα drive είναι κι η πίεση στον αντίπαλο χειριστή, κάτι που αποδεικνύεται και από το πολύ μεγάλο νούμερο των 2,6 κλεψιμάτων ανά βραδιά. Τέλος δεν είναι λίγες οι φορές που ο 25χρονος άσος παίρνει πρωτοβουλίες όταν η μπάλα καίει και μάλιστα καταφέρνει να ανταποκρίνεται στο βάρος των ευθυνών του.