Σε κάτι λιγότερο από δύο 24ωρα ο Χαρίλαος Τρικούπης αντιμετωπίζει το Αγρίνιο για την δεύτερη αγωνιστική της Εlite League, σε μία αναμέτρηση που θεωρείται ως η πιο ενδιαφέρουσα αυτής της στροφής του πρωταθλήματος και γι’ αυτό  άλλωστε θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη. Οι δύο “μονομάχοι” βρίσκονται αρκετά κοντά αγωνιστικά και θέλουν κι οι δύο την νίκη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους σε ένα ματς που αναμένεται να είναι πολύ σκληρό και κλειστό. Σημαντικό επίσης είναι ότι σε ακόμη ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο συλλόγων οι φίλαθλοί τους θα συνυπάρξουν στο γήπεδο, το οποίο αναμένεται κατάμεστο, καθώς η αναμέτρηση αυτή έχει τον χαρακτήρα γιορτής για τον νομό.

Επιπλέον ο προπονητής του Αγρινίου Ντίνος Καλαμπάκος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς θα επιστρέψει για πρώτη φορά στο Μεσολόγγι ως αντίπαλος έπειτα από την τριετή  θητεία του στον Χαρίλαο Τρικούπη (2018-21). Πάντως ο 57χρονος τεχνικός λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας, είχε ξαναναντιμετωπίσει προς τα τέλη της περασμένης σεζόν τους Μεσολογγίτες ως προπονητής του Φιλίππου Βέροιας, όταν και η ομάδα της Ημαθίας είχε ηττηθεί εντός έδρας με το ευρύ 48-82.

Ακόμη ο έμπειρος κόουτς για όσους δεν το θυμούνται έχει συνδέσει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του Μεσολογγίου, καθώς μαζί του ο εν λόγω οργανισμός πανηγύρισε για πρώτη φορά την άνοδο του στην Α1, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Elite League την σεζόν 2019-20 με ρεκόρ 19-2. Βέβαια ο Καλαμπάκος ήταν στο “τιμόνι” της ομάδας και στην παρθενική  και τελευταία παρουσία της ομάδας στην Μπάσκετ Λιγκ, ενώ και την πρώτη του χρονιά στην ομάδα (2018-19) άφησε σπουδαία παρακαταθήκη καθώς με το που ανέλαβε, ο Τρικούπης πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού κι από τις τελευταίες θέσεις τις βαθμολογίας της Elite League μπήκε στα πλέι οφ.

Βέβαια η μεθαυριανή αναμέτρηση δεν θα είναι η πρώτη των δύο ομάδων, οι οποίες “διασταυρώνουν συχνά τα ξίφη τους τα τελευταία χρόνια” ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Elite League. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την σεζόν 2016-17 μέχρι σήμερα έχουν συναντηθεί εννιά φορές, ενώ δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες τις σεζόν 2018-19 (ο Χαρίλαος στην Elite League κι ο ΑΟΑ στην Β’ Εθνική) και 2020-21 (0 Χαρίλαος στην Basket League κι ο ΑΟΑ στην Α2). Οι Μεσολογγιτες πάντως έχουν συντριπτικά υπέρ τους την παράδοση, καθώς εξαιτίας της μεγαλύτερης ποιότητάς και των περισσότερω οικονομικών πόρων τους αυτό το διάστημα μετρούν οκτώ νίκες έναντι μόλις μία των “πρασίνων”, ανεξαρτήτως διοργάνωσης (Κύπελλο, Elite League, Β’ Εθνική).

Μάλιστα μερικά από τα ροζ φύλλα του Χαρίλαου Τρικούπη έχουν έρθει με επιβλητικό τρόπο, την ώρα που αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι στην προσεχή αναμέτρηση είναι αήττητοι εντός έδρας απέναντι στους Αγρινιώτες. Τέλος αυτές οι οκτώ νίκες των Μεσολογγιτών είναι διαδοχικές κι έτσι μένει να δούμε αν ο ΑΟΑ θα καταφέρει να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί και να πάρει την πρώτη του νίκη στο εν λόγω ματσάρισμα έπειτα από το 2016, αλλά και γενικότερα αν καταφέρει να επικρατήσει για πρώτη φορά εκτός έδρας σε αυτά τα τοπικά ντέρμπι.

Αναλυτικά οι μεταξύ τους αναμετρήσεις από το 2016-17 κι έπειτα:

 Β’ Εθνική Αγρίνιο– Χαρίλαος Τρικούπης 89-69

Β’ Εθνική Χαρίλαος Τρικούπης– Αγρίνιο 79-68

Β’ Εθνική Αγρίνιο- Χαρίλαος Τρικούπης 62-81

Β’ Εθνική Χαρίλαος Τρικούπης – Αγρίνιο 65-62

Elite League Χαρίλαος Τρικούπης – Αγρίνιο 103-80

Elite League Αγρίνιο – Χαρίλαος Τρικούπης 80-85

 Kύπελλο Αγρίνιο – Χαρίλαος Τρικούπης 58-86

 Elite League Αγρίνιο – Χαρίλαος Τρικούπης 74-84

Elite League Χαρίλαος Τρικούπης – Αγρίνιο 86-58