Ο Αρκαδικός αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους. Να ανακόψει την πορεία της ομάδας στις Εθνικές Κατηγορίες και να κάνει… βουτιά στο κενό. Η διοίκηση της ομάδας έκρινε ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και προτίμησε να ακολουθήσει τον δρόμο του υποβιβασμού στα τοπικά πρωταθλήματα. Ο Αρκαδικός δεν δήλωσε συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και έτσι βυθίστηκε στον γκρεμό και θα αγωνιστεί στη νέα σεζόν στις κατηγορίες της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Ο Αρκαδικός έφτασε μέχρι την Α1 την σεζόν 2014-15, αλλά σιγά σιγά άρχισε να πέφτει και βρέθηκε στην Β ‘ Εθνική, απ ‘ όπου αποφάσισε να αποχωρήσει και να ακολουθήσει τον δρόμο για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Η… πτώση του Αρκαδικού δημιούργησε δυο σημαντικές… καραμπόλες στις Εθνικές Κατηγορίες. Κατ’ αρχάς η Πεντέλη θα πάρει την θέση του Αρκαδικού στην Β’ Εθνική. Ετσι θα μείνει (λόγω της ανόδου της Πεντέλης) μια κενή θέση στην Γ’ Εθνική. Αυτήν θα πάρει από την ΕΣΚΑ μια ιστορική ομάδας της Αθήνας, που έχει στις τάξεις έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες του ελληνικού μπάσκετ. Ο λόγος για το Ηλυσιακό του Αντώνη Φώτση, ο οποίος αφήνει την Α’ ΕΣΚΑ και μετακομίζει στην Γ’ Εθνική.

Οι άνθρωποι του Αρκαδικού εξήγησαν το σκεπτικό της απόφασής του σε ανακοίνωση που εξέδωσαν

Αναλυτικά :

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αρκαδικού, αποφάσισε ότι η ομάδα μπάσκετ Ανδρών του συλλόγου μας δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.π

Απόφαση πολύ δύσκολη, που πιστεύουμε όμως ότι είναι για το καλό του συλλόγου, των ανθρώπων που τον υπηρετούν πολλά χρόνια, αλλά πολύ περισσότερο για το καλό των αθλητών των τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας, που θα έχουν την ευκαιρία με την στήριξη όλων μας να γράψουν μία νέα σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Αρκαδικός ξεκινώντας το 1976 τους πρώτους επίσημους αγώνες στα ανοικτά τσιμεντένια γήπεδα με τα σιδερένια διχτάκια, έφτασε να αγωνίζεται στην κορυφαία εθνική κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 με αντιπάλους τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Η προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί για να πετύχει η ομάδα το στόχο της παραμονής στην Α’1 Εθνική Κατηγορία είναι γνωστή. Τις συγκυρίες και τις συνθήκες που συντέλεσαν στην απώλεια της παραμονής όλοι γνωρίζουν…

Το γεγονός αυτό δεν μας εμπόδισε να συνεχίσουμε.

Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 η ομάδα μας αγωνίστηκε κανονικά στο πρωτάθλημα της Α’2 Εθνικής Κατηγορίας, παρέμεινε σε αυτή, αν και φτιάχτηκε λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, περιμένοντας την απόφαση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ 2016-2017 (την οποία έχουμε ζητήσει από τις 14-09-2016 αλλά ακόμη δεν μας έχει αποσταλεί και ακόμη περιμένουμε……).

Την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η ομάδα μας αγωνίστηκε και πάλι κανονικά στο πρωτάθλημα της Α’2 Εθνικής Κατηγορίας, πάλεψε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά τελικά δεν κατάφερε να παραμείνει σε αυτή.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που στήριξαν την προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους αυτούς που μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά δεν το έπραξαν σεβόμενοι όμως την επιλογή τους.

Τέλος θέλουμε να υποσχεθούμε ότι ο Αρκαδικός θα συνεχίσει να υπηρετεί την ιδέα του αθλητισμού και ειδικότερα το Ελληνικό Μπάσκετ με όλες του τις δυνάμεις, θα προσπαθεί πάντοτε για την ανάπτυξη του με συνέπεια και αξιοπρέπεια και να είστε σίγουροι ότι όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες, ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ θα επιστρέψει πιο δυνατός και ακόμη πιο ψηλά».