Ο Δούκας είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό τον σχεδιασμό του, χωρίς ωστόσο να έχει πραματοποίησει κάποια μεταγραφική κίνηση, καθώς η ομάδα των Βορείων Προαστίων είχε προχωρήσει μόνο σε ανανέωσεις. Σήμερα, ωστόσο φάνηκε πως έφτασε η ώρα για την ανακοίνωση της πρώτης μεταγραφικής κίνησης που είναι η απόκτηση του 23χρονου PF Δημήτρη Λιβανού.

Ο Δημήτρης Λιβανός έμεινε πριν λίγες εβδομάδες ελεύθερος από τον Εθνικό Πειραιά κι έτσι είχε την ευκαιρία να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που θα είναι ο Δούκας. Ο Λιβανός πέρα από την φανέλα του Εθνικού έχε αγωνιστεί και με τον Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας στην Β’ ΕΣΚΑ, ενώ η καλή σεζόν που είχε με τους Πειραιώτες (100 πόντους σε 23 αγώνες) τον έθεσε στις μεταγραφικές προτεραιότητες του Κώστα Σορώτου, με την επιθυμία του έμπειρου τεχνικού να γίνεται πράξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δούκα:

Το τμήμα μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του αθλητή, Δημήτρη Λιβανού (1999, 2.04).

Το όνομα του 23χρονου πάουερ φόργουορντ ήταν στις πρώτες θέσεις της λίστας του Κώστα Σορώτου. Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και έτσι ο ΑΣΕΔ με την μεταγραφή του Λιβανού δυναμώνει στη ρακέτα ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.  

Η δήλωση του ίδιου: 

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση του ΑΣΕΔ, τον coach Σορώτο αλλά και όλο το προπονητικό επιτελείο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα φορέσω την φανέλα του Δούκα την νέα σεζόν καθώς θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να ολοκληρώσει η ομάδα τους στόχους της την νέα σεζόν».

Η καριέρα του μέχρι τώρα:

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ

Τα πρώτα μπασκετικά βήματα, ο Δήμήτρης Λιβανός τα έκανε στην Κρήτη και το Ρέθυμνο με την οποία συμμετείχε και στο Final Four του Πανελληνίου πρωταθλήματος με την ομάδα των Εφήβων. Σε ηλικία 18 ετών ήρθε στην Αθήνα και αγωνίστηκε με τον Πολυνίκη Αγίας Βαρβαρας με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ, για να κάνει στη συνέχεια το μεγάλο βήμα και να βρεθεί για δύο σεζόν στη Β’ Εθνική και τον Εθνικό.