Ο Φώτης Παπαφωτίου αποχώρησε από τον Απόλλωνα Πάτρας, ωστόσο δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Συγκεκριμένα ο 21χρονος G/F μετακόμισε γειτονικά, καθώς θα συμβάλει στην προσπάθεια που θα κάνει ο Αίολος Αγυιάς στο νέο πρωτάθλημα της B’ Eθνικής. Το basketblog.gr σας είχε ενημερώσει από τις 22/7 ότι ο νεαρός άσος με το εξαιρετικό περιφερειακό σουτ θα καταλήξει στους νεοφώτιστους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ο Αίολος Αγυιάς ανακοινώνει την απόκτηση του Φώτη Παπαφωτίου, εντάσσοντας στο δυναμικό του έναν εξαιρετικό σουτέρ, αλλά κι έναν παίκτη με πολλές δυνατότητες για να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ.

«Από την πρώτη στιγμή που επικοινώνησαν μαζί μου οι άνθρωποι του Αιόλου Αγυιάς έδειξαν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και μεγάλη θέληση για να συνεργαστούμε», δήλωσε ο Φώτης Παπαφωτίου και πρόσθεσε: «Μου αναλύθηκε το πλάνο της ομάδας και κάπως έτσι, διαπιστώνοντας παράλληλα και τις κοινές μας φιλοδοξίες, πήρα την απόφαση να αφήσω τον Απόλλωνα, τον σύλλογο από τον οποίον, από πολύ μικρός, έμαθα το μπάσκετ, περνώντας από όλα τα ηλικιακά τμήματα των ακαδημιών μέχρι την πρώτη ομάδα και τη Basket League. Χαίρομαι που θα είμαι και πάλι μέλος μιας ομάδας που εκπέμπει υγεία και έχει υψηλούς στόχους, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής σε ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Β΄ Εθνικής».

Ο Παπαφωτίου γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 2001, έχει ύψος 1.97μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3». Οι προηγούμενες ομάδες του είναι, όπως προαναφέρθηκε, ο Απόλλων και η Απολλωνιάδα. Να σημειωθεί ότι είναι φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.