Έχοντας ως εγγύηση την διοίκηση του, αλλά και τον Βασίλη Ράλλη θα πορευτεί τη νέα περίοδο το Ηράκλειο, το οποίο μέσω ανακοίνωσης του τονίζει πως στόχος είναι η ομάδα να βασιστεί πάνω σε νέα και ταλαντούχα παιδιά, έχοντας μαζί τους και μερικούς έμπειρους.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν στην ομάδα θα παραμείνει ο Μύρωνας Παπαδάκης, ενώ κοντά στην παραμονή του βρίσκεται και ο Κώστας Πάλλης. Επίσης, στην Κρήτη επιστρέφει μετά από μια διετία στην Λευκάδα ο Δημήτρης Καραδολάμης, αλλά αυτή την φορά για το Ηράκλειο και όχι για τον ΟΦΗ στον οποίο αγωνίστηκε για τρεις σεζόν. Τέλος, όπως σας έχουμε αναφέρει, σε αίσιο δρόμο βαδίζει και η περίπτωση του Γιάννη Λιανού. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας από το περσινό ρόστερ αποτελούν παρελθόν.

Αναλυτικά:

«Θα θέλαμε με τον πλέον επίσημο τρόπο να ανακοινώσουμε την παρουσία της ομάδας μας στη κατηγορία της Β’ Εθνικής για την αγωνιστική σεζόν 2015-2016, βάζοντας τέλος στις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα μας ανταποκρινόμενη στην ιστορία του συλλόγου, δε μπορούσε με κανένα τρόπο να απουσιάζει από τη κατηγορία που επάξια βρίσκεται.

Όμως, αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες καταστάσεις που βλέπουμε γύρω μας και θέλοντας επιτέλους να εκμεταλλευτούμε τη σκληρή και αποτελεσματική δουλειά που κάνουν τόσα χρόνια οι ακαδημίες μας (συνεχείς παρουσίες σε πανελλήνια πρωταθλήματα, συνεχείς παρουσίες νέων παιχτών σε εθνικές ομάδες, ανάδειξη παιχτών σε μεγαλύτερου μεγέθους ομάδες με τρανταχτό παράδειγμα τον νεαρό Καλαϊτζάκη), θεωρούμε ευθύνη μας να δώσουμε χώρο και χρόνο επιτέλους στα νέα παιδιά.

Η επιτροπή μπάσκετ και όλο το συμβούλιο του Ηράκλειο Ο.Α.Α. ομόφωνα, συμφώνησε στη νέα φιλοσοφία που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η ομάδα μας.

Η ομάδα μας, με εξαίρεση κάποιων έτοιμων παιχτών, θα βασιστεί σε νέους και παιδιά, ταλαντούχα των ακαδημιών μας.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε αλλά και να δώσουμε κίνητρο σε όλη την ακαδημία μας, από παίχτες μέχρι προπονητές, να συνεχίσουν ακόμη πιο εντατικά την σκληρή δουλειά. Και φυσικά μέσα από αυτό, να δούμε μέχρι που μπορεί να ανταποκριθεί αυτή η παραγωγή παιχτών.

Στόχος μας, είναι να κάνουμε το Ηράκλειο Ο.Α.Α. πρότυπη ακαδημία μπάσκετ και μοναδική επιλογή για κάθε γονιό.

Όλα τα παραπάνω φυσικά δε χτίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη, έτσι εμείς επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο της δουλειάς, της πίστης και φυσικά της υπομονής.

Η νέα χρονιά λοιπόν θα μας βρει διαφορετικούς, ελπίζοντας να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα, θα θέλαμε όλους εσάς τους φιλάθλους του μπάσκετ δίπλα μας ώστε να μας δώσετε δύναμη και ώθηση για να συνεχίζουμε και μέσα από την υποστήριξή σας, να εισπράξουμε την αναγνώριση και την επικρότηση σε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε»