Μόνο δύο παίκτες από το περσινό ρόστερ αναμένεται να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό Βόλου τη σεζόν 2022-23. Αυτοί θα είναι ο Κρις Γουάμπα και ο Άγγελος Σταθούρος, ενώ σύμφωνα με το magnesianews.gr έχουν αποκτηθεί και οι Κώστας Πασχάλης (από τη Νίκαια 2012) και ο Ελληνοκουβανός Ντίαζ.

Στο μεταξύ, η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εξηγεί ότι λύθηκαν κάποια θέματα «οικονομικής διαχείρισης» που δημιουργήθηκαν «από τη μετάβαση της διαχείρισης της ομάδας από την Διοικούσα Επιτροπή στη Διοίκηση του Ερασιτέχνη». Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκαθαρίζει τους ρόλους που θα υπάρξουν στο τμήμα μπάσκετ, ενώ προανήγγειλε και τις πρώτες ανακοινώσεις για μεταγραφές…

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου:

«Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ, που διενεργήθηκε την Τετάρτη 13/7/2022 εξετάσθηκαν και αντιμετωπίσθηκαν θέματα της Ανδρικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης τα οποία κατά κύριο λόγο δημιουργήθηκαν από την μετάβαση της διαχείρισης της ομάδας από την Διοικούσα Επιτροπή στην Διοίκηση του Ερασιτέχνη και αφορούσαν τόσο θέματα οργάνωσης και κατανομής αρμοδιοτήτων όσο και θέματα οικονομικής διαχείρισης.

Κατά την συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις του τεχνικού επιτελείου για την δομή της ομάδας και τις έως τώρα επιλογές σε έμψυχο δυναμικό και ανατέθηκαν τα καθήκοντα διοίκησης και κατανομής αρμοδιοτήτων.

Συγκεκριμένα το τμήμα περιέρχεται στην Διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και η λήψη των τελικών αποφάσεων για όλα τα θέματα θα ασκείται αποκλειστικά από το ΔΣ.

Από το ΔΣ αρμόδιος για τον έλεγχο της λειτουργίας του τμήματος ορίζεται ο αντιπρόεδρος κ. Κυριάκος Κυριακόπουλος ο οποίος και θα εισηγείται σχετικά.

Υπεύθυνος του τμήματος με αρμοδιότητες Γενικού Διευθυντή, θα είναι ο κ. Νίκος Ρούμπος ο οποίος θα πλαισιωθεί από ομάδα συνεργατών οι οποίοι θα αναλάβουν συγκεκριμένους ρόλους στο οργανόγραμμα του τμήματος. Κατόπιν δε κοινής επιθυμίας του ιδίου και των κ.κ. Νίκου Μπουντούρη και Λάμπρου Πρέκα θα έχει εξίσου σημαντικό ρόλο και εύρος συνεργασίας και στην λειτουργία των αναπτυξιακών τμημάτων.

Η διάρθρωση του τεχνικού επιτελείου παραμένει αμετάβλητη με τον κ. Αντώνη Μυριτζή στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή.

Επίσημες ανακοινώσεις για τις οριστικοποιημένες συμφωνίες με αθλητές θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα οργανωθεί συνέντευξη τύπου κατά την οποία θα εκτεθεί το αγωνιστικό πλαίσιο της νέας περιόδου».

Πηγή: magnesianews.gr