O αγώνας μπαράζ Ηρακλή-ΑΕΚ τον οποίο η ΕΟΚ και η Αστυνομία… κόντεψαν να ματαιώσουν, θεωρώντας ότι στα Τρίκαλα, στη Λάρισα ή στη Νέα Ιωνία, οι δύο ομάδες ετοιμάζονταν για “πόλεμο” και όχι για μπάσκετ, πέρασε στην ιστορία.

Πέρασε μάλιστα χωρίς παρατράγουδα, αφού το επιχειρηματικό σχέδιο για την περιφρούρηση …60 (ή 30 με τους ουδέτερους) θεατών πέτυχε! Για να σοβαρευτούμε… Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν την βούληση και το ματς ολοκληρώθηκε ομαλά. Και είχαν την βούληση και εκείνοι, που δεν ήλθαν στο γήπεδο, κι ας βρίσκονταν περισσότεροι από 500 οπαδοί της ΑΕΚ στα Τρίκαλα, λόγω της πανελλήνιας συνδιάσκεψης της Original 21.

O Σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών Ηρακλή “Αυτόνομη Θύρα 10” εκφράζει μεν την πικρία του, θεωρώντας ότι η ομάδα του αδικήθηκε από τους διαιτητές, πλην όμως εκφράζει την συμπαράστασή του στην Original 21 για το δράμα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Επιλέξαμε εδώ και αρκετές μέρες να μην πάρουμε θέση για το θέμα της διεξαγωγής του αγώνα μπαράζ της ομάδας μπάσκετ περιμένοντας να δούμε το τελικό αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων όλων των “υπευθύνων”, παραγόντων, αστυνομικών και τοπικών αρχόντων.

Στο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα δεν θα μπούμε, ούτε θα μιλήσουμε για τα διαιτητικά εγκλήματα των τελευταίων δευτερόλεπτων. Θα θέλαμε να αναφερθούμε αποκλειστικά στην διοργάνωση αυτή καθεαυτή του συγκεκριμένου αγώνα.

Ενώ λοιπόν τόσες μέρες λαμβάνουν χώρα συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων και συσκέψεις επί συσκέψεων, ενώ η αστυνομία κάθε νομού δηλώνει κώλυμα θέτοντας εμπόδια στη διεξαγωγή του αγώνα με τη παρουσία οπαδών, ενώ η αστυνομία δηλώνει ότι αδυνατεί να περιφρουρήσει έναν αγώνα μπάσκετ σε κλειστό γήπεδο, την ίδια στιγμή τρεις οπαδοί του ΗΡΑΚΛΗ διώκονται με βάση το υλικό που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του Καυταντζογλείου για τα επεισόδια στον αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ – ολυμπιακός βόλου πριν κάποιους μήνες.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο…

Είναι προφανές οτι όταν πρόκειται για καταστολή η αστυνομία είναι ικανότατη και χρησιμοποιεί κάθε μέσο προς αυτή τη κατεύθυνση ενώ όταν πρόκειται για έναν τέτοιο αγώνα τότε ξαφνικά δηλώνει αδυναμία. Μας στέρησαν την ευκαιρία μιας οπαδικής παρουσίας η οποία όχι μόνο θα έσπρωχνε ακόμα περισσότερο την ομάδα μας, αλλά ταυτόχρονα θα έδινε διαφορετική αίγλη στον αγώνα. Αν λοιπόν όλοι εσείς παράγοντες του αθλητισμού, ψάχνετε να βρείτε τους λόγους για τους οποίους αθλήματα σαν το μπάσκετ έχουν φτάσει στο σημείο να διεξάγονται μεταξύ συγγενών και φίλων τότε καλύτερα να σταματήσετε να εφευρίσκετε δικαιολογίες και να αρχίσετε να αναιρείτε κάποιες αποφάσεις που έχετε πάρει σχετικά με τη παρουσία των οπαδών στα γήπεδα. Εκτός αν αυτή η εικόνα σας ικανοποιεί επιτρέποντας σε όλους σας να λυμαίνεστε πιο εύκολα συλλόγους και αθλήματα…

ΥΓ: Πριν κάποια καλοκαίρια όταν ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ έδινε μια τεράστια μάχη ενάντια σε ολόκληρη την εγκληματική οργάνωση των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οπαδοί της Α.Ε.Κ. και συγκεκριμένα ο σύνδεσμος της Original, με μια τους ανακοίνωση δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας δίνοντας μας κουράγιο. Σε αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν από εκείνη την ημέρα αντιληφθήκαμε πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι κάθε έγκλημα παραγοντικό, κάθε λαμογιά, κάθε σκάνδαλο είτε αυτό γίνεται από διοικήσεις ομάδων, είτε από τη κλίκα του ποδοσφαίρου το πληρώνουν πρώτα και πάντα αυτοί που αγαπούν παθολογικά μια ομάδα και αυτοί δεν είναι άλλο από τους οπαδούς. Γι” αυτό λοιπόν, εμείς από τη μεριά μας τους ευχόμαστε καλή δύναμη στη δύσκολη αυτή στιγμή που περνά ο σύλλογος τους”.