Μπορεί ο Αριστοτέλης Φλώρινας να τον είχε προσεγγίσει και να είχε αρχίσει να τον δελεάζει, αλλά εκείνος αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Λάρισα. Ο Γιάννης Μαλτέτσιος, συμφώνησε με τους Θεσσαλούς να παραμείνει για ακόμη έναν χρόνο και θα είναι ασφαλώς ένας εκ των «πυλώνων» της στην φρόντ-λάιν, εν όψει του επόμενου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, όπου η ΑΕΛ θα επιχειρήσει να φανεί εκ νέου ανταγωνιστική, μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης την περασμένη σεζόν.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Γιάννης Μαλτέσιος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ΑΕΛ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο 28άχρονος παίκτης, ύψους 2,04μ. που αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5», συμφώνησε με τη διοικούσα επιτροπή για ανανέωση της συνεργασίας ύστερα από σύντομης χρονικής διάρκειας συζητήσεις, όπου φάνηκε από την αρχή η θέληση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος».

Ο ίδιος ο παίκτης, δήλωσε τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος που θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα της ΑΕΛ. Η διοίκηση και το προπονητικό τιμ μού έδειξαν για μία ακόμη φορά ότι θέλανε να παραμείνω στο δυναμικό της ομάδας κι έτσι η απόφασή μου να μείνω έγινε πιο εύκολη για εμένα. Εύχομαι όλοι μας να έχουμε πάνω από όλα υγεία και όπως και την τελευταία χρονιά, έτσι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο να πετύχουμε τους στόχους που θα τεθούν, έχοντας και πάλι την πολύτιμη και αμέριστη βοήθεια του κόσμου μας».