Πριν από ενάμισι χρόνο ο Άλκης Παππάς βίωσε τη χειρότερη στιγμή της αθλητικής καριέρας του. Στο 4ο παιχνίδι της σεζόν 2020-21 στην Α2 τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί γόνατο (ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου), χάνοντας όλη την υπόλοιπη χρονιά. Ένα χρόνο αργότερα δεν άφησε απλά πίσω του έναν πάρα πολύ σοβαρό τραυματισμό. Επέστρεψε δριμύτερος και κάνει μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του στο Ληξούρι.

«Δούλεψα πάρα πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι. Είναι ένας τραυματισμός που θέλει πάρα πολύ υπομονή και περισσότερο πνευματική ηρεμία, γιατί χρειάζεται πολύ χρόνο για να επιστρέψεις. Θέλει πολύ δουλειά, επιμονή και στήριξη από την ομάδα που βρίσκεσαι. Ο Πανερυθραϊκός μου τα πρόσφερε αυτά και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Ήξεραν ότι δε θα παίξω την προηγούμενη σεζόν, αλλά με στήριξαν και τους ευχαριστώ γι’ αυτό», τόνισε ο Παππάς στην εκπομπή “Άκου τι έκανες” του web radio της ΕΟΚ.

Στα 33 του χρόνια, πια, ο Παππάς παίζει στη 12η ομάδα της καριέρας του και πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Μία τέτοια έκανε και το μεσημέρι της Κυριακής (3/4) στο Ληξούρι, οδηγώντας το ΝΕΟΛ σε μία σημαντική νίκη επί της ΑΕΝΚ με 82-70. Μία νίκη που όπως είπε και ο ίδιος, η ομάδα της Κεφαλλονιάς έβλεπε σαν τελικό… «Εδώ και μια βδομάδα είχαμε στοχεύσει σε αυτό το παιχνίδι, γιατί είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα απ’ την 5η θέση και κάτω. Όλες οι ομάδες αρχίζουν και κερδίζουν πάλι. Για εμάς ουσιαστικά ήταν ένας τελικός ο χθεσινός και προετοιμαζόμασταν όλη την εβδομάδα γι’ αυτόν», τόνισε ο Παππάς. Φρόντισε λοιπόν να δείξει ο ίδιος το δρόμο.

Η 2Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ πέτυχε 33 πόντους (2η καλύτερη ατομική επίδοση για φέτος), ευστόχησε σε 7/15 τρίποντα και είχε ακόμα 4/5 δίποντα, 4/5 βολές, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 37’34’’. Για πολλοστή φορά στο φετινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής αποδείχθηκε πως όταν ο Παππάς είναι “καλά”, ο ΝΕΟΛ είναι “καλά”. Κόντρα στην ΑΕΝΚ ήταν παραπάνω από “καλά”. Ήταν καυτός.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο έμπειρος γκαρντ αριθμεί 16,5 πόντους κατά μέσο όρο, βρίσκεται στο Top 10 των σκόρερ στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής και… καταπίνει τη μία μετά την άλλη τις θέσεις και στον ιστορικό πίνακα της κατηγορίας. Με τους 33 πόντους που έβαλε την Κυριακή, έφτασε αισίως τους 2674 (σε 230 αγώνες) στη Β’ Εθνική και ανέβηκε άλλη μία θέση ψηλότερα, στην 26η, αφήνοντας πίσω του έναν… σεσημασμένο σκόρερ του παρελθόντος, τον Δημήτρη Καζιάνη (2662 σε 167 αγώνες).

Και δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί.