Το τελευταίο… αήττητο οχυρό (Αίας Ευόσμου) έπεσε χθες στον όμιλο Βορρά της Β’ Εθνικής. Θύτης ήταν ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος πήρε ένα σπουδαίο “διπλό” πλησιάζοντας τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η εκτός έδρας επιτυχία των “κόκκινων” είναι, όμως, μόνο ένα από τα στοιχεία που μας τράβηξαν την προσοχή χθες το βράδυ. Αναλυτικά το Top 5 του ομίλου Βορρά της Β’ Εθνικής.

Ο φονέας των “γιγάντων”

Αποστολή εξετελέσθη για τον Φίλιππο Βέροιας. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα άφησε για τα καλά στο παρελθόν τις μέτριες εμφανίσεις και με το “διπλό” επί του Αίαντα Ευόσμου έδειξε πως η μηχανή της πήρε μπρος. Έτσι, οι “κόκκινοι” έγιναν η μοναδική ομάδα τη φετινή σεζόν που έχει καταφέρει να κερδίσει τόσο τον Ηρακλή όσο και τον Αίαντα Ευόσμου, αναγκάζοντας τους δύο πρωτοπόρους στις μοναδικές τους ήττες.

Υποψήφιοι για… άνοδο

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα οι Μαχητές Δόξας Πεύκων συνεχίζουν την πορεία τους προς τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Τελευταίο θύμα τους ήταν το Ανατόλια, το οποίο “λύγισε” με 74-71 χάνοντας κι άλλο έδαφος στη μάχη της κορυφής. Το σύνολο του Χρήστου Δικταπανίδη δείχνει πως έχει τα φόντα να παλέψει για το κάτι παραπάνω τη φετινή σεζόν και να μπει σφήνα στα φαβορί.

“Διπλό” παραμονής

Το έργο του Γιώργου Κοντονάσιου τη φετινή σεζόν είναι εξαιρετικά δύσκολο. Παρά το μειωμένο μπάτζετ που κλήθηκε να διαχειριστεί, όμως, ο προπονητής της ΜΕΝΤ παρουσιάζει μία ομάδα ικανή για όλα. Κι αν η λέξη “άνοδος” είναι… απαγορευμένη στην Τούμπα, η “λέξη” σωτηρία αρχίζει να… ελαττώνεται όλο και περισσότερο από το λεξιλόγιο των ανθρώπων αφού η πορεία της ΜΕΝΤ στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αφήνει περιθώρια… αισιοδοξίας.

Αναζητά την σταθερότητα

Τα διαρκή σκαμπανεβάσματα αποτελούν τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Ιωνικού Ν.Φ. στο φετινό πρωτάθλημα. Οι “μπλε” παρουσιάζονται διπρόσωποι στο φετινό πρωτάθλημα καθώς δείχνουν ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Η χθεσινή εντός έδρας νίκη επί της Μεταμόρφωσης Βόλου (80-69) δίνει την απαραίτητη ψυχολογική τόνωση στους παίκτες του Σπύρου Σταθούλη, οι οποίοι, όμως, θα πρέπει να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό για να ανακάμψουν στον βαθμολογικό πίνακα.

Βαδίζει χωρίς φανφάρες

Διαθέτει αρκετά χαμηλό μπάτζετ και ρόστερ από το οποίο λείπουν οι σταρ. Παρόλ’ αυτά, το Στρατώνι παρουσιάζεται εξαιρετικά ανταγωνιστικό και χωρίς… προκλήσεις συνεχίζει να αφήνει αισιόδοξα μηνύματα αναφορικά με την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. Η χθεσινή νίκη επί του Αμαρουσίου ήταν η τέταρτη φετινή (σε πέντε αγώνες) για το σύνολο του Δημήτρη Μύθου, το οποίο παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφή.