Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, εξακοσίων (600) περίπου αθλητών και φίλων του Ίκαρου Καλλιθέας, αλλά και 100 επισήμων προσκεκλημένων , πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας . Παρά τα μεγάλα προβλήματα, λόγω των αποκριάτικων εορταστικών εκδηλώσεων στα σχολεία και στο Δήμο η κοπή της πίτας στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Μεγάλη και ιστορική στιγμή για το σύλλογο μας ήταν η βράβευση του αναμορφωτή του Ελληνικού Μπάσκετ και Προέδρου της ΕΟΚΓιώργου Βασιλακόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον πρώην Υπουργό και βουλευτή, Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Συγκινητικός και οξύς ο λόγος «του Μάκη» απέναντι στον Δήμο Καλλιθέας και την Δημοτική Αρχή, για την αναξιοκρατική αντιμετώπιση του Ικάρου.

Επίσης βραβεύτηκαν, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Αντωνακάκης, για την μεγάλη προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο Καλλιθέας, από τον Αντιδήμαρχο Μανώλη  Κωστάκη.

Πολύ σημαντική για το σύλλογο ήταν η βράβευση του φίλου μας και συμμαθητή, Πάνου Σκουρολιάκου, σκηνοθέτη, ηθοποιού και ανθρώπου με κοινωνική συνείδηση, από τα πρώτα χρόνια της φοίτησης του στην Ευαγγελική Σχολή μέχρι και σήμερα, και με την τελική επιβράβευση του από την κοινωνία, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο υπόλοιπο Αττικής. Την βράβευση του, μέσα σε φορτισμένο, συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις του Γιώργου Χατζηιωαννίδη, ασημένιου Ολυμπιονίκη στην Ελεύθερη πάλη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980, από την  εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο  για θέματα εποπτείας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Καλλιθέας, Κα Παπαδοπούλου Σοφία, του Μέμου Ιωάννου, Πρωταθλητή Ευρώπης στο Μπάσκετ το 1987, από τον Πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο,  του ποδοσφαιριστή του συλλόγου Θωμά Μακρή, για το ήθος του αλλά και την πλούσια αθλητική του καριέρα, από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Κα Γιαννάκου -Πάσχου Άννα, και του ιδιοκτήτη των σχολών ΛΑΜΠΙΡΗ, μεγάλου χορηγού του ΙΚΑΡΟΥ, ο οποίος όμως λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, την πλακέτα παρέλαβε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΚΑΡΟΥ, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Χατζηιωαννίδης Πέτρος, από την Δημοτική Σύμβουλο και επικεφαλή της Παράταξης «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ», Βάσω Μαργαρίτη.

Μεγάλη αξία δόθηκε στην βράβευση του Πρωταθλητή Ελλάδος Μπάσκετ Εφήβων 2013-2014, Πανιωνίου, όπου η ίδια η βράβευση και η αποδοχή, ανοίγουν ένα νέο δρόμο, ήθους και αλληλεγγύης για τους δύο συλλόγους.

Επίσης βραβεύτηκαν η παιδική ομάδα του ΙΚΑΡΟΥ, τρίτη στην Ελλάδα, το 2013-2014 και η εφηβική ομάδα, δεύτερη στην ΕΣΚΑΝΑ, καθώς και η ομάδα ΝΕΩΝ Τρίτη στην Αττική. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των 8 εν ενεργεία διεθνών αθλητών του ΙΚΑΡΟΥ καθώς και των αριστούχων μαθητών-μαθητριών.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας και το φλουρί, σίγουρα ενδεικτικό των υποσχέσεων του, έτυχε στον αντιδήμαρχο, Κωστάκη Μανώλη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:

1) Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος

2) Ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης

3) Το μέλος της ΕΟΚ και πρώην διευθυντής της Βουλής, Θεωδορόπουλος Θανάσης

4) Ο Βουλευτής και πρώην υπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος

5) Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος

6) Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και υπεύθυνος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπασκόζος.

7) Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, Δημήτρης Μπασιούρης

8) Ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ, Δημήτρης Μεταξάς

9) Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Τοπικής Ανάπτυξης, Κωστάκης Μανώλης, η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιαννάκου-Πάσχου Άννα, ο Προέδρος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Πέτρος Χατζηιωαννίδης, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος  για θέματα εποπτείας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Καλλιθέας, Κα Παπαδοπούλου Σοφία, ο Κος Ανδρεάδης Βαγγέλης, η Κα Γαλίτση Βούλα, η Κα Ζαφειράκη Ελένη, η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ», Κα Βάσω Μαργαρίτη, και ο Κος Φωτόπουλος Ανέστης.

10) Ο Πρόεδρος του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ, Παναγιώτης Δημάκος

11) Ο τέως Γεν. Αρχηγός του ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Κος Παναγιώτης Γεωργούσης

12) Ο Δημοτικός Σύμβουλος και  επικεφαλής της «Δημοτικής κίνησης πολιτών Καλλιθέας», Παπαδάκης Βαγγέλης

13) Ο Δημοτικός Σύμβουλος και  επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ», Λασκαρίδης Λάζαρος

14) Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αντωνακάκης Γεώργιος

15) Επίσης ο Αντιδήμαρχος Παλ. Φαλήρου  και εκπρόσωπος του Σωματείου «ΑΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ», Στέλιος Μαυρακάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλ. Φαλήρου, Γιάννης Μπίτσικας.

16) Οι δημοσιογράφοι Σεβαστιάδης Μενέλαος και Καβαλιεράτος Σπύρος

17) Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΔΚΕ και ΚΕΔ-ΕΣΚΑΝΑ, Ανδρέας Τσαγκαμίλης και ο Θοδωρής Βιδάλης, πρώην Πρόεδρος της ΣΕΔΚΑ

18) Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Χάρης Σταμούλης, ο Πρόεδρος των Υποδομών του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, Ιωάννης Μπίρης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής υποδομών του Πανιωνίου, Θανάσης Στρογγυλάκης και Χρήστος Βουζουνιεράκης.

Ιδιαίτερη σημασία θα δώσουμε στην παρουσία της Ολυμπιονίκου και Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου Ολυμπιονικών, Κας Ζυγούρη Βούλας.

Πραγματική συγκίνηση, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΟΚ, για το τεράστιο αθλητικό έργο του ΙΚΑΡΟΥ και την προσφορά του στο Μπάσκετ, αφήνοντας με χιούμορ, μια μικρή αιχμή για την περίοδο που ανεβήκαμε στην Α1.

Επίσης μεγάλη αξία έχουν για το σύλλογο για τα πολύ καλά λόγια, η εξύμνηση και η συγκίνηση των περισσοτέρων ομιλητών και στεκόμαστε στη δήλωση-υπόσχεση  του αντιδημάρχου Κωστάκη Μανώλη, ότι γνωρίζει  πολύ καλά την προεκλογική εξαγγελία του Δημάρχου, για αξιοπιστία και κριτήρια και ότι αυτό που ζητάει είναι λίγη υπομονή και υπόσχεται την επίλυση όλων των προβλημάτων.

Μεγάλη συγκίνηση και χειροκρότημα επέφερε και η ομιλία της Δημοτικής Συμβούλου, Κας Γαλίτση Βούλας, η οποία αναφερόμενη στα κριτήρια, είπε ότι τα δύο παιδιά της, τα οποία είναι αθλητές του ΙΚΑΡΟΥ, επιβραβεύονται καθημερινά για την προσπάθεια τους και κάθε μέρα προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι για να επιβραβεύονται περισσότερο και αυτοί ατομικά και η ομάδα τους συνολικά.

Το σύνθημα λοιπόν είναι ΗΘΟΣ, ΑΓΩΓΗ,ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, και από την ομάδα και από το οικογενειακό περιβάλλον για να κάνουμε καλύτερους ανθρώπους και καλύτερους αθλητές, και να γνωρίζουμε όλοι  στην Ελλάδα, ότι οι κατακτήσεις-επιβραβεύσεις έρχονται από την ευγενή άμιλλα και από την προσπάθεια της κάθε στιγμής και όχι από την Ιστορία από μόνη της.     

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τις φωτογραφίες της εκδήλωσης μπορείτε να της δείτε εδω: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.925472787471019.1073741923.165738893444416&type=1

Υ.Γ Απλώς θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε μία βράβευση όπως αυτή του Γιώργου Βασιλακόπουλου, στη Καλλιθέα, συμβόλου για τον Ελληνικό Αθλητισμό, δεν παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ», Κος Ευσταθίου Κωνσταντίνος, ο έφορος των κλειστών γηπέδων ΕΣΠΕΡΟΥ και ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ, Κος Ντίνος Ελευθέριος και ο Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Αθλητισμού, Κος Παυλόπουλος Ανδριανός. Επίσης σημειώνουμε την παντελή απουσία εκπροσώπου της ΕΣΚΑΝΑ.