Η οικογένεια του Ψυχικού έγινε φτωχότερη από χθες με τον θάνατο του ιδρυτή και προέδρου της ομάδας, Δημήτρη Χουλιαράκη.

Ο Μάρκος Κολώκας μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ” για την σαββατιάτικη αναμέτρηση με την ΑΕΚ και παραδέχθηκε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν έναν λόγο παραπάνω για να νικήσουν στη Ζωφριά. “Είναι ένας λόγος παραπάνω για να νικήσουμε”, δήλωσε ο Κολώκας.

Για το αν αμφισβητηθεί η πρωτιά στον όμιλο: “Σε περίπτωση αρνητικού μας αποτελέσματος όλα είναι ρευστά. Έχουμε και το ντέρμπι με τον Αμύντα και εκεί γύρω θα κριθούν όλα. Τα πάντα είναι ρευστά. Έχει πρόγραμμα και η ΑΕΚ δύσκολο που δεν ξέρεις ποιος θα σου κάνει την ζημιά”.

Για το ποιος θα έχει το άγχος το Σάββατο: “Έχουμε και οι δύο άγχος. Απλά είναι λίγο διαφορετικό. Η ΑΕΚ λόγω του ονόματος κυνηγά την κορυφή. Εμείς τώρα προς το τέλος έχουμε διαφορετικό άγχος. Δεν είναι το άγχος που μας πνίγει αλλά το δημιουργικό για να κάνεις την υπέρβαση. Θέλουμε το κάτι παραπάνω. Εμείς όμως και να μην βγούμε πρώτοι και να βγούμε δεύτεροι πάλι επιτυχία είναι”.

Για τις πιθανές αδυναμίες της ΑΕΚ: “Μπασκετικά δεν μπορώ να βρω κάτι χτυπητό. Είναι και οι δύο οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Το άγχος, το “πρέπει”, επειδή παίζει και στην έδρα της ίσως την επιβαρύνει λίγο. Αν και η ΑΕΚ στα ντέρμπι παίζει καλύτερα σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς”.

Για τους παίκτες-κλειδιά της ΑΕΚ:  “Έχει πέντε-έξι παίκτες που είναι έμπειροι. Κλειδιά όμως κατά την γνώμη μου -αν κρίνουμε βάσει και των πόντων- είναι οι Πολυτάρχου και Γκιζόγιαννης. Οι πιο πολλοί, όμως. είναι επαγγελματίες χρόνια και είναι εξίσου επικίνδυνοι. Και στο πρώτο ματς μας είχαν κάνει και άλλοι ζημιά”.

Για τον κόσμο της ΑΕΚ, που εντός έδρας δεν στηρίζει την ομάδα: “Και εμείς θέλουμε κόσμο. Σε όποια έδρα και αν έχουμε παίξει γίνεται καλό ματς παρουσία κόσμου. Νομίζω πως θα επηρεάσει θετικά και τις δύο ομάδες. Εγώ προσωπικά θέλω να παίζω σε γεμάτο γήπεδο”.

Για το αν περίμενε ότι η ομάδα του θα έφτανε στο σημείο να διεκδικεί την απευθείας άνοδο με την ΑΕΚ: “Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε. Ο κόουτς μας είπε να είμαστε αξιοπρεπείς σε κάθε ματς, είχαμε καλή χημεία, διάρκεια και σε κρίσιμα σημεία όπου είχαμε καθαρό μυαλό στα πιο πολλά ντέρμπι, αποδείχθηκε ότι η ομάδα έχει δυναμική. Αλλά αν το έλεγες στην αρχή δεν θα το πιστεύαμε σε καμία περίπτωση”.

Για την αλλαγή στόχων: “Είχαμε κάποιες αμφιβολίες λόγω της ήττας από τον Χολαργό αλλά μετά από αυτήν την νίκη είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω γιατί ήταν κομβικό σημείο. Η ΑΕΚ έχασε πολλά στα ματς με Κρόνο και Πανερυθραϊκό. Ήταν άτυχη -χωρίς να ξέρω τι μπάσκετ παίχτηκε- γιατί έχασε στο τελευταίο σουτ. Ωστόσο, είναι και αυτό που σου ‘πα και πριν. Αυτά τα ματς είναι επικίνδυνα. Ο καθένας μπορεί να χάσει από το καθένα. Αυτό γίνεται σε όλα τα πρωταθλήματα και δεν το αποκλείω για κανέναν”.