Βρέθηκε μία… ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά η αντίδραση της Ένωσης Ιλίου ήταν άμεση. Τρεις συνεχόμενες νίκες και… πάλι αέρας για την ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη, ο οποίος βλέπει την “Ένωση” να κάνει άλματα προόδου τον τελευταίο μήνα.

Οι νεοφώτιστοι πέτυχαν χθες, απέναντι στον Αετό, την τρίτη διαδοχική τους νίκη με αποτέλεσμα να αποσπαστούν για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη. Έχοντας, άλλωστε, 27β. μπορούν να νιώθουν μεγαλύτερη… ασφάλεια αναφορικά με το μέλλον τους στην κατηγορία.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών είναι καθόλα ευνοϊκό για τους “μπλε”. Η Ένωση Ιλίου μετά την δοκιμασία στην έδρα του Ψυχικού κοντράρεται με Χολαργό (εντός), Δούκα (εκτός) και Έσπερο ΑΟΠΑ (εντός). Τρεις αναμετρήσεις που είναι “στα μέτρα” της, απέναντι σε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Ήτοι την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Πέραν όλων των άλλων, όμως, οι παίκτες του Μάριου Δεσποτάκη απέδειξαν πως δεν πρόκειται να παρατήσουν τα όπλα, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. Όπως χθες για παράδειγμα, οπότε και ανέτρεψαν το εις βάρος τους -6 περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος, οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση (χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Γιάννη Μπέλλα) και, εν συνεχεία, έχοντας καλύτερη ψυχολογία πήραν το υπερπολύτιμο δίποντο.