Η πρώτη ήττα της ΑΕΚ στη Β’ Εθνική προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των ανθρώπων της. Οργή που είχε αρχίσει να διαφαίνεται και στη διάρκεια του αγώνα στο Ψυχικό, ακόμη και όταν η ομάδα τους βρισκόταν μπροστά στο σκορ. Τα παράπονα της ΑΕΚ εστιάζονται στον Κώστα Ζακεστίδη, ο οποίος πάντως αρνήθηκε -με το “σκριν” του πρώτου ρέφερι Ρήγα Θεοδωρόπουλου, ο οποίος παρεμπιπτόντως προσπάθησε να κρατήσει όρθιο το ματς- να μιλήσει μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Η σιωπή του Ζακεστίδη ήταν ένοχη. Τα παράπονά μας είναι συγκεκριμένα και εστιάζονται στη διαιτησία του κυρίου Ζακεστίδη. Από κει και πέρα, δεν έχει δικαίωμα ο διαιτητής, ο κύριος Θεοδωρόπουλος εν προκειμένω, να μας λέει “να κοιτάξετε τα λάθη της ομάδας σας” και ότι “δεν χάσατε εξαιτίας της διαιτησίας”. Τι θα κάνουμε εμείς για την ομάδα μας είναι δικό μας θέμα”, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Μπάσκετ της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Αλεξίου για πρώτη φορά φέτος έκανε παράπονα στους διαιτητές -κατά την αποχώρησή τους από τα αποδυτήρια του κλειστού του Ψυχικού- ενώ κατά βάση εστίασε στον Ζακεστίδη. “Έχουμε παράπονα από σας. Μέχρι τώρα ακολουθήσαμε πολιτική χαμηλών τόνων. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μας. Θέλαμε να δείξουμε μία υγεία. Θέλαμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Κερδίζουμε-χάνουμε μετά από κάθε αγώνα είχαμε αποφασίσει να μη μιλάμε”, είπε ο Αλεξίου.

Τον λόγο πήρε ο κ. Θεοδωρόπουλος: “Θέλετε να σας πούμε, ότι κάναμε λάθη; Δεν έχετε δίκιο. Δεν φταίνε οι διαιτητές, που χάσατε. Κοιτάξτε την ομάδα σας. Δεν δέχομαι να λέτε, ότι χάσατε εξαιτίας μας. Έχω τον πεθερό μου στο νοσοκομείο και κάθομαι εδώ και σας μιλάω. Και… απολογούμαι”.

Ο Αλεξίου πήρε ξανά τον λόγο: “Δεν σας είπαμε να απολογηθείτε. Εκφράζουμε τα παράπονά μας. Για τον κύριο Ζακεστίδη. Έχουμε το δικαίωμα. Κάναμε επένδυση χιλιάδων ευρώ και δεν την σεβαστήκατε. Όπως δεν τη σεβάστηκαν κι άλλοι διαιτητές ακόμη κι όταν κερδίζαμε”.

“Δεν θα απολογηθώ εγώ για τους άλλους διαιτητές. Εγώ λέγομαι… Ρήγας Θεοδωρόπουλος“, ανταπάντησε ο κ. Θεοδωρόπουλος.